13.9.24

SWP - Υπακοή στον Θεό (ημέρα 13η)

Όσο πιο κοντά έρχεται ο άνθρωπος στον Θεό, τόσο πιο εύκολη γίνεται η επικοινωνία ή η προσευχή (το ίδιο πράγμα είναι αυτά τα δύο ουσιαστικά) μαζί Του. Η αμεσότητά μας αυτή φέρνει την ανταπόκριση στα αιτήματα και τους προβληματισμούς μας και από τη μεριά του Θεού, η οποία γίνεται, με τη σειρά της, το ίδιο φυσικά και αβίαστα.

Το να τηρείς το θέλημα του Θεού μέσα από την υπακοή, φέρνει ως αποτέλεσμα τη διδαχή από τον Θεό, στο να αποσαφηνίζονται οι τρόποι με τους οποίους περιμένει να Τον ακολουθήσεις. Όσο μένουμε κοντά στον Θεό, ο Θεός μας διδάσκει, μιλάει μέσα μας, στη συνείδησή μας, αλλά και φωναχτά, μέσα από τον Λόγο Του, μας αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τι χρειάζεται να ξέρουμε, ώστε να μάθουμε, να συναισθανθούμε, να κατανοήσουμε και να ωφεληθούμε. Κι όταν δεν είμαστε σίγουροι, υπάρχει ο Παράκλητος που μας αποκαλύπτει την κεκαλυμμένη αλήθεια, οδηγώντας μας σε δρόμο ευθύ, χωρίς σκαμπανεβάσματα, χωρίς δυσκολίες και κινδύνους να ελλοχεύουν βάζοντάς μας σε κίνδυνο ή αποπροσανατολίζοντάς μας.

Στο σημερινό εδάφιο αυτό που παρατηρούμε είναι ένα πάρε-δώσε ανάμεσα στον άνθρωπο με τον Θεό. Προσφέρουμε την υπακοή μας σε Κείνον, μας επιστρέφει ως αντάλλαγμα την διδαχή και την καθοδήγηση μέσα από ασφαλείς δρόμους και ορθές διδαχές, είτε μέσα από την Αγία Γραφή, είτε από το Πνεύμα το Άγιο που κατοικεί μέσα μας. Το οποίο, βέβαια, κατοικεί μέσα μας, όσο εμείς ακολουθούμε τις οδούς και τους τρόπους του Θεού.

Ημέρα 13η - Ψαλμοί 143: 10 

Αγία Γραφή, μτφρ. Φίλου, εκδ. Πέργαμος, Αθήνα 2016

Με αγάπη,

Εύα 💗


Δεν υπάρχουν σχόλια: