24.9.24

SWP - Υπακοή στον Θεό (ημέρα 24η)

Ακόμα και τις φορές που η πίστη μας στον Θεό κλονίζεται και παύουμε να είμαστε πιστοί σε Εκείνον, ο Θεός είναι πάντοτε πιστός σε εμάς. Αν Τον αρνηθούμε, θα μας αρνηθεί, γιατί δεν μπορεί να επιβληθεί επάνω στην ελεύθερή μας βούληση. Όσο όμως εμείς ζούμε και πεθαίνουμε για Αυτόν, όσο τηρούμε τον Λόγο Του και εφαρμόζουμε τις εντολές Του, ο Κύριος θα εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις που έχει υποσχεθεί σε εμάς ότι θα εκπληρώσει. Καμία υπόσχεση δεν θα μείνει ανεκπλήρωτη, μέχρι το τέλος της εγκόσμιας ζωής μας.

Η σταθερότητα στην πίστη από μέρους μας είναι προϋπόθεση στην πιστότητα του Θεού προς εμάς, ότι θα μας εξασφαλίσει το εισιτήριο για την αιώνια ζωή με τον Χριστό. Είναι η παρηγοριά και η ελπίδα ότι Εκείνος θα βρίσκεται στο πλευρό μας, ενισχύοντάς μας σε όλη την πορεία μας προς τη σωτηρία.

Η ημέρα της τελικής κρίσης δεν είναι για τους πιστούς, αλλά για όλους εκείνους που με λόγια ή με έργα αρνούνται τον Χριστό ως Κύριο. Αυτούς αφορά η τελική κρίση, όχι τους πιστούς στον Κύριο Ιησού Χριστό. Και η δικαιολογία ότι εμείς δεν ξέραμε για τον Χριστό, άρα δεν έχουμε καμία ευθύνη για τις όποιες συνέπειες ακολουθήσουν, είναι παιδαριώδης, αφού δεν υπάρχει σημείο πάνω στον πλανήτη που να μην είναι προσβάσιμο στην πληροφορία. Αυτός που θέλει να αναζητήσει τον Χριστό, δεν έχει παρά να ανοίξει τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του. Κι αν δεν βρίσκει σήμα, ας πάει στο βιβλιοπωλείο να αγοράσει μία Αγία Γραφή, ακόμα καλύτερα. Κι αν δεν έχει χρήματα να αγοράσει μία Αγία Γραφή, ας την δανειστεί από μια δανειστική βιβλιοθήκη. Κι αν δεν βρίσκει ούτε εκεί, ας επισκεφτεί την εκκλησία της ενορίας του, και εκεί θα τον καθοδηγήσουν οι άνθρωποι της εκκλησίας σχετικά. 

Τρόποι υπάρχουν χιλιάδες. Μην έρχεσαι όμως να λες ότι εγώ δεν ξέρω τίποτα για τον Χριστό και τον Θείο Λόγο Του ή τις εντολές Του, γιατί κανένας δεν μου είπε ή δεν με ενημέρωσε. Σου λέω εγώ, τώρα, μοιράζομαι μαζί σου Λόγο Θεού. Δεν θέλεις να Τον δεχτείς; Τινάζω τη σκόνη από τα παπούτσια μου και φεύγω, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για σένα, γιατί με δεσμεύει ο Κύριος από το δικαίωμά σου στην ελεύθερή σου βούληση. Έτσι έκαναν και οι μαθητές Χριστού, έτσι έκανε και ο ίδιος ο Χριστός. Και αλλού στην Αγία Γραφή το αναφέρει, προσπάθησες μία φορά; προσπάθησες δύο; Την τρίτη φορά, η ευθύνη δεν πέφτει πάνω σε σένα που προσπάθησες, αλλά πάνω σε εκείνον που αρνήθηκε να δεχτεί Χριστό. 

Μη μου λες, λοιπόν, ότι κανένας δεν σου έχει πει για Χριστό και σωτηρία. Αν δεν σου έχει πει και θέλεις να μάθεις, κάθισε μόνος σου, ασχολήσου, ψάξε και θα μάθεις. Όπως μαθαίνουν όλοι όσοι επιζητούν και επιδιώκουν να μάθουν πραγματικά την αλήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τον Λόγο του Θεού και τις εντολές Του.

Ημέρα 24η - Β' επιστολή προς Τιμόθεο 2: 11-14

Αγία Γραφή, μτφρ. Φίλου, εκδ. Πέργαμος, Αθήνα 2016

Με αγάπη, 

Εύα 💗




Δεν υπάρχουν σχόλια: