11.9.24

SWP - Υπακοή στον Θεό (ημέρα 11η)

Μακάριος σημαίνει ευλογημένος, ευτυχισμένος, πλήρης. Αυτό χαρίζει ο Θεός σε όποιον απομακρυνθεί από τα μονοπάτια των ασεβών και των αμαρτωλών. Τι όμορφη υπόσχεση! Δεν θέλει δίκαιους με ασεβείς να μπερδεύονται μέσα στο ίδιο κουβάρι. Πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί τη σήμερον ημέραν, αλλά αυτό είναι που επιθυμεί ο Θεός. Σκέφτομαι ότι το κάνει μάλλον για την προστασία των πιστών. Όσο ο πιστός ανακατεύεται με τον αμαρτωλό, τον αλαζόνα, τον νάρκισσο, τον χλευαστή, τον εγωιστή, τον φιλόδοξο, τον φιλοχρήματο, τον φιλήδονο, τον σκληρόκαρδο, τον αυθάδη, και τόσα άλλα, ο κατάλογος δεν έχει τέλος, ο άνθρωπος του Θεού, που δεν έχει τίποτα κοινό με όλα αυτά, δέχεται συνεχή επίθεση, πληγώνεται, προσβάλλεται, ματώνει, υπομένει. 

Και σα να μη έφταναν όλα αυτά, υπάρχει και κάτι άλλο, πολύ χειρότερο, που αναγκάζεται να υφίσταται ο πιστός. Δεν του απομένει ούτε χρόνος ούτε ενέργεια, ούτε διάθεση για να ασχοληθεί με τα του Θεού, αφού χάνει διαρκώς την ειρήνη που έχει μέσα του, μιας και του την απομυζούν όλοι αυτοί οι ασεβείς με τους οποίους συναναστρέφεται. Χωρίς ειρήνη, πώς θα μελετήσεις; πώς θα σταθείς γαλήνιος μπροστά στον Θεό; πώς θα προσευχηθείς; πώς θα εντρυφήσεις στον Λόγο του Θεού; Αυτά τα δύο δεν μπορούν να συνδυαστούν. 

Ο Χριστός είχε πει κλείσου στο πιο απόμερο δωμάτιο του σπιτιού σου για να επικοινωνήσεις μαζί Του με προσευχή και μελέτη. Πόσες φορές ο ίδιος δεν απομακρυνόταν ακόμα και από τους μαθητές του, πόσο μάλλον από τους ασεβείς Φαρισαίους και το ανίδεο πλήθος, ανέβαινε στο βουνό, απομονωνόταν στο όρος των Ελαιών, προκειμένου να ανακάμψει, ξαναβρίσκοντας την ειρήνη μέσα Του, επικοινωνώντας με τον Θεό Πατέρα. Αν το έχει ανάγκη Εκείνος, πόσο μάλλον εμείς, που είμαστε απλά πρόβατα ανάμεσα σε λύκους. Ο Θεός, λοιπόν, μας θέλει απομονωμένους, μας θέλει χώρια, μακριά από τα πλήθη της απιστίας, της πτώσης και της διαφθοράς, για να προστατευτούμε και να μένουμε ανεπηρέαστοι κοντά Του, άγιοι και καθαροί από τη βρωμιά και τον βούρκο που μας περιβάλλει. 

Ημέρα 11η - Ψαλμοί 1: 1-2

Αγία Γραφή, μτφρ. Φίλου, εκδ. Πέργαμος, Αθήνα 2016

Με αγάπη,

Εύα 💗





Δεν υπάρχουν σχόλια: