5.2.12

Το παλαιοπωλείο

The antique shop by Eva Psarrou
The antique shop, a photo by Eva Psarrou on Flickr.
Crystal glasses, pots and pans
Bottles filled with shells and sand
Vintage clothes and jeweled pins
Photo-overflowing bins
Slightly yellow tiny pearls
Porcelain dolls of beautiful girls
Old fashioned shoes and lots of lace
Eyeglasses in a beat up case
The sign saying ‘open’ on the door
Leads to these and many more.

StephanieD

Τι να πω, τρελαίνομαι για αυτά τα μαγαζιά. Μπορώ να χαζεύω με τις ώρες κάθε ένα από τα χιλιάδες μικροαντικείμενα που γεμίζουν τα σκονισμένα ράφια και τους ξεθωριασμένους τοίχους. Κεχριμπαρένια κομπολόγια, βιενέζικες καρέκλες, παλιές κορνίζες με ξεθωριασμένες φωτογραφίες, κιτρινισμένες από τον χρόνο δαντέλες, κούκλες από πορσελάνη, μάσκες βενετσιάνικες και σκαλιστοί καθρέφτες, χειρόγραφα και βιβλία δερματόδετα που κάνουν κρακ στο άνοιγμά τους, με γδαρμένες προσόψεις και τσακισμένες άκρες.. όλα τους να κουβαλάνε τη δική τους ιστορία περιμένοντας στωικά την δεύτερη ευκαιρία που θα τα κάνει να ξαναλάμψουν από την αρχή χάρη στους επόμενους ιδιοκτήτες που θα τα προσέξουν.


4 σχόλια:

Roadartist είπε...

Υπάρχει ένα καταπληκτικό τέτοιο μαγαζί με αντίκες στο κάστρο της Νάξου... Είχα ξετρελαθεί... Περισσότερο μαγεύομαι από τα μαγαζάκια με τα παλαιά βιβλία... Καλημέρα~

Lyriel Bee είπε...

Εύα μου, μοιραζόμαστε το ίδιο κόλλημα μ΄αυτά τα μαγαζιά! Κάθε Κυριακή, γίνονται εδώ τα flea markets που είναι σαν παζάρια με παλιά χρησιμοποιημένα πράγματα. Το τι βρίσκεις δε μπορείς να φανταστείς !!
Πολύ ωραία η φωτογραφία :)
Καλή εβδομάδα **

Eva Psarrou είπε...

@ Roadartist
Πέρυσι το Πάσχα ήμουνα εκεί και σεργιάνιζα, δεν το είδα! Θα με κάνεις να ξαναπάω.. όχι ότι θα με στενοχωρούσε χαχα!
Παλαιοβιβλιοπωλεία, ένας παράδεισος.. Φτιάξε, εσύ που ξέρεις την Αθήνα, φτιάξε μια ανάρτηση για τα παλαιοβιβλιοπωλεία της πόλης, συγκέντρωσέ τα να υπάρχουν κάπου όλα μαζεμένα, δεν θα είχε τρομερό ενδιαφέρον; Νομίζω ότι θα είχε τρομερό ενδιαφέρον και θα ήταν και ένας ας πούμε φόρος τιμής για την αθόρυβη παρουσία τους στην πόλη και τον σταθερό αφανισμό τους, βέβαια..
Φιλιά!

Eva Psarrou είπε...

@ Lyriel
Εμείς εδώ γιατί δεν έχουμε flea markets;; Ζηλεύω!! :))
Κόλλημα, δεν θα πει τίποτα, ένα flea market με αποκλειστικό θέμα, παλιά, δερματόδετα, χιλιοταλαιπωρημένα, λατρεμένα βιβλία, τι τέλειο που ακούγεται!
Καλό απόγευμα, μπισκοτάκι! :)