2.10.24

SWP - Ποιος είναι ο σκοπός του Θεού στη ζωή μου;

Ένα νέο πλάνο αντιγραφής εδαφίων από την Αγία Γραφή ξεκίνησε χθες, 1η Οκτωβρίου. Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, ερώτημα στην ουσία, με τον τίτλο: Ποιος είναι ο σκοπός του Θεού στη ζωή μου;

Δεν θα ήθελα, ωστόσο, να μπω και αυτό τον μήνα στη διαδικασία να κάνω καθημερινές αναλύσεις στα εδάφια. Ο λόγος που το έκανα ήταν πιο πολύ για να προτείνω μια κατεύθυνση, να ανοίξω ένα παράθυρο στο πώς μπορεί να αντλήσει κανείς απαντήσεις και πληροφορία μελετώντας πρόταση-πρόταση την Αγία Γραφή. Εννοείται πως υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να μελετήσει κανείς την Αγία Γραφή, απλά μοιράζομαι τη δική μου, μιας και για μένα φαίνεται ότι μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει αρκετά καλά, θα έλεγα, αν και πάντα ψάχνομαι για μεθόδους που μπορεί να αποβούν ακόμη πιο ωφέλιμες και αποτελεσματικές. Γι' αυτό ελισσόμαστε, όπως ανέφερα χτες, για να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις.

Στην αρχή, για κάποιον αρχάριο, ίσως φανεί κάπως δύσκολο να απομυζήσει γνώσεις άμεσα, γιατί όλα του φαίνονται καινούργια και άγνωστα, όμως, όσο περνάει ο καιρός και εντρυφεί όλο και περισσότερο μέσα στον Λόγο του Θεού, σιγά σιγά αρχίζουν πράγματα να βγάζουν νόημα. Θέλει υπομονή και χρόνο, αλλά πιστεύω ότι το αξίζει. Αυτός ο χρόνος που αφιερώνουμε στον Θεό και τον Άγιο Λόγο Του είναι μια επένδυση ζωής για μας, ένας πνευματικός θησαυρός που κανένας δεν θα μπορεί μετά να μας τον πάρει. 

Δίπλα στην κάθε μέρα του πλάνου αναγράφεται σε παρένθεση η μονολεκτική απάντηση στο ερώτημα που τίθεται για τον μήνα Οκτώβριο. Αυτοί οι μονολεκτικοί ορισμοί-ενδείξεις δεν αναφέρονται μόνο στα συγκεκριμένα εδάφια του πλάνου, αφού η κάθε απάντηση υπογραμμίζει περισσότερο τον ορισμό, δίνει μια γεύση, δεν αναλύει εξονυχιστικά την κάθε έννοια, πώς θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει ένα απλό πλάνο με έναν στίχο την ημέρα. Για εξονυχιστική ανάλυση επιβάλλεται η ανάγνωση όλης της Αγίας Γραφής. 

Το πλάνο είναι γραμμένο στα αγγλικά, το βρήκα εδώ. Το καταθέτω για όποιον τυχόν θελήσει να το ακολουθήσει για τον μήνα Οκτώβριο. Για μένα, αν με ρωτάτε, δεν έχω ξεκινήσει ακόμα, σκοπεύω όμως να το τρέξω λίγο να καλύψω την χθεσινή και τη σημερινή μέρα, για να συμβαδίσω με το πρόγραμμα των εδαφίων. Σκέφτομαι να τα ανεβάζω ίσως όχι σε καθημερινή βάση, γιατί είναι λίγο κουραστικό για μένα αυτό το κάθε μέρα, βρέξει-χιονίσει, μπορώ-δεν μπορώ. Λέω να τα ανεβάζω λίγο πιο περιστασιακά, στον λογαριασμό μου στο instagram, κατά ομάδες; Δεν ξέρω ακόμα. Ίσως τα ανεβάσω κι εδώ, ίσως πρώτα εδώ και μετά εκεί. Να το σκεφτώ λίγο και θα δω πώς θα πάει. 

Εύχομαι σε όλους καλό μήνα για χθες και καλή πνευματική διαδρομή για τον μήνα μας!

Με αγάπη,

Εύα 💗


* 11 - John 14: 21  (Obedience)



Δεν υπάρχουν σχόλια: