31.1.19

Πλάνο Αντιγραφής Αγίας Γραφής Φεβρουαρίου

Το εφάρμοσα δοκιμαστικά τον Ιανουάριο, μου άρεσε πάρα πολύ και ως διαδικασία και ως ουσία και είπα να το συνεχίσω και για το μήνα Φεβρουάριο.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά θεματικά πλάνα αντιγραφής Αγίας Γραφής (αναζήτηση: scripture writing plans) με ποικίλους τίτλους που μπορεί να επιλέξει κανείς.

Έκανα, λοιπόν, την σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο και κατέληξα  σε ένα θέμα με τίτλο:

"Υγεία & Θεραπεία/Αποθεραπεία/Επούλωση/Ανάρρωση" 
(Health & Healing)

Το δεύτερο σκέλος (healing) το άφησα εντελώς ελεύθερο προς ερμηνεία για να μπορεί να είναι εφαρμόσιμο στον καθένα που θέλει να το ακολουθήσει, μέσα από τη δική του προσωπική χροιά που ίσως τον απασχολεί ή τον προβληματίζει.

Είναι αρκετοί οι λόγοι που ξεκίνησα να το κάνω. Ξέρω ότι σε καθημερινή βάση έχω προγραμματισμένα λίγα λεπτά της μέρας που θέλω να αφιερωθώ μόνη μου με το θέμα του μήνα. Αυτό με βάζει σε κατάσταση εγρήγορσης, αδημονώ να δω το επόμενο εδάφιο, να δω πώς θα το προσεγγίσει, πώς θα φωτιστεί. Η γραπτή διαδικασία πάλι, έχει ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα για μένα. Όταν κάθομαι να το γράψω, το χέρι ακολουθεί το μυαλό, άρα το χέρι βοηθά το μυαλό να επιβραδύνει και να μπορεί έτσι να δει πιο προσεχτικά τις αποχρώσεις, τα νοήματα ανάμεσα στις λέξεις, την ουσία. Είναι σαν τον οδηγό με τον συνοδηγό, άλλη σημασία δίνει ο οδηγός στο δρόμο και άλλη ο συνοδηγός στη θέα γύρω του.

Δεν είναι επίσης μόνο η πληροφόρηση αυτή καθαυτή, μπορεί να λέει το ίδιο πράγμα σε διαφορετικά σημεία της Αγίας Γραφής, και παρόλα αυτά, ποτέ να μην είναι ακριβώς τα ίδια. Αυτό το βλέπουμε πολύ καθαρά να συμβαίνει και με τα τέσσερα Ευαγγέλια: ίδιος πρωταγωνιστής, ίδια ιστορία, εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτό σου ξεκλειδώνει το πολυδιάστατο του θέματος και σε βοηθά να εμβαθύνεις στην ουσία των πραγμάτων και να μη μένεις στην επιφανειακή ιστορία που διάβασες κάποτε στο δημοτικό και έμεινε ως παραμυθάκι που ειπώθηκε και ξεχάστηκε. Για όλα υπάρχει λόγος που γράφεται το καθετί μέσα στην Αγία Γραφή και είναι ένα ταξίδι και μια πρόσκληση από πλευράς μας να το ανακαλύψουμε και να βρούμε τους θησαυρούς που κρύβει και τα οφέλη που έχουμε να κερδίσουμε. Η Αγία Γραφή είναι ένα Βιβλίο (μια συλλογή βιβλίων ακριβέστερα) που για μένα είναι ανεξάντλητο από κάθε άποψη, είναι ένας κόσμος ολόκληρος. Κάθε φορά που διαβάζεις κάτι, κάτι καινούργιο ξεκλειδώνεται, κάποιο κάτοπτρο πέφτει για να φανεί η αληθινή εικόνα, ένα ακόμα μικροσκοπικό κομματάκι της που σου μιλάει κατευθείαν στην ψυχή κοιτάζοντάς σε κατάματα, και αυτό με καθηλώνει κάθε φορά.

Κάπως έτσι λειτουργούν στην προκειμένη και τα θεματικά πλάνα, δίνουν τη δυνατότητα σε προκαθορισμένο χρόνο να προσεγγίσεις το εκάστοτε θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες συνοπτικά, ανοίγοντάς σου το δρόμο για παραπάνω μελέτη, κι αυτό για μένα από μόνο του έχει τη σημασία του για τη χριστιανική μου πορεία και ωρίμανση.

Το πλάνο του Φεβρουαρίου μπορείτε να το βρείτε στο site Sweet Blessings εδώ. Αναρτώ και τη σχετική φωτογραφία του πλάνου για ευκολότερη πρόσβαση.

Με αγάπη,

Εύα 💗

Δεν υπάρχουν σχόλια: