28.2.14

Flickr - οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Λίγο νωρίτερα ολοκληρώνεται η φωτογραφική εβδομάδα μου λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Η μέρα έχει ετοιμασίες, να μαζευτεί το σπίτι, να συγκεντρωθούν τα πράγματα, να μπούμε στο αυτοκίνητο και δρόμο για το εξοχικό! Τρεις μέρες ηρεμίας και ξεκούρασης μέσα στην αγκαλιά της φύσης, ανυπομονώ.

Ξεκινώ λοιπόν με μια φωτογραφία του μεγάλου μου γιου παρέα με τα περιστέρια, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη παράταξη και έτοιμα για πτήσεις εναλλάξ πάνω στο χέρι του! Ούτε εκπαιδευμένα να ήταν. Ο πληθυσμός τους σε αυτό το πάρκο εντυπωσιακός, κάτι μάλλον λογικό, αφού όλοι σχεδόν οι επισκέπτες του είχαν το κατιτίς τους να τα φιλέψουν. Μία κυρία είχε έρθει βαστώντας τους ολόκληρη σακούλα γεμάτη αρτοπαρασκευάσματα, αποκλειστικά για τα πουλιά του πάρκου. "Ψίχουλα" μας είπε όταν καθίσαμε κοντά της "και περισσέματα ψωμιού, λίγο κέικ που έμεινε αφάγωτο.. γιατί να τα πετάμε, ψυχές είναι κι αυτά."
Άνθρωπος και φύση σε μια στιγμή απόλυτης αρμονίας και ειρηνικής συνύπαρξης σε ένα περιβάλλον μαγευτικά ειδυλλιακό και παραδεισένιο.

evapsarrou.blogspot.com


 
Ομορφιές όμως δεν έχει μόνο η Ουαλία, έχουμε κι εμείς. Μια βόλτα στο Φάληρο λίγο πριν το δείλι, τη μαγική στιγμή που η νύχτα συναντά τη μέρα και ο ουρανός γίνεται μενεξεδένιος, ακριβώς τη στιγμή που οι άνθρωποι μετατρέπονται σε σιλουέτες που κάνουν αμέριμνα την ποδηλατάδα τους με φόντο τον Σαρωνικό, μορφές εξαϋλωμένες και σχήματα πλακάτ αρχίζουν να συνθέτουν έναν ολοζώντανο πίνακα ζωγραφικής που, έτσι ενορχηστρωμένος από το χέρι θαρείς κάποιου αόρατου μαέστρου, ολισθαίνει μπροστά στα μάτια σου στη σφαίρα του φανταστικού, λίγο πριν τον καταπιεί το σκοτάδι.

evapsarrou.blogspot.com


 
Βρεγμένα από τη νεροποντή που μόλις σταμάτησε και σε ώρα ανάπαυλας, ένα ακόμα ζευγάρι ποδήλατα σε έντονους χρωματισμούς και με χαρούμενες διακοσμητικές πινελιές, όπως ο κατακόκκινος φιόγκος στο καλάθι του ενός, το γυαλιστερό από τη βροχή πλακόστρωτο και τα πεσμένα φύλλα χαρίζουν ένα εξίσου λυρικό εικαστικό θέαμα.

evapsarrou.blogspot.com

 
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ύψους 194 μέτρων και μήκους 2.880 μέτρων και ένα σχόλιο που έλεγε πως μοιάζει σαν εικόνα από μιαν άλλη χώρα. Μια ματιά που επισήμαινε πως αν το θέλουμε και αέρα ευρωπαϊκό μπορούμε να επιδείξουμε και κουλτούρα και τα πάντα. Στην ηλεκτρονική πινακίδα γράφει "Οδηγείτε προσεκτικά" και "κρατάτε αποστάσεις", προτροπές επίκαιρες εν όψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας που βρίσκεται προ των πυλών.

Μια μέρα που ονομάστηκε Καθαρά γιατί για εμάς τους χριστιανούς είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, μια ημέρα καθαρμού, τόσο σωματικού (νηστεία) όσο και πνευματικού (μετάνοια), έτσι ώστε να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε σιγά-σιγά τον εαυτό μας για την είσοδό του στην περίοδο της Τεσσαρακοστής, της μεγάλης δηλαδή περιόδου νηστείας και πένθους που προηγείται της Ανάστασης.

Γιατί ημέρα πένθους είναι η Καθαρά Δευτέρα και όχι κεφιού. Δεν γλεντάμε, δεν χορεύουμε, δεν τρώμε τον άμπακο με όλα τα νηστίσιμα που θα πέσουν μπροστά μας, δεν μεθάμε. Πενθούμε με νηστεία και περισυλλογή, όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου, με αγώνα κατά των παθών του σώματος και της ψυχής μας, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στο Πάθος του Χριστού μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα και καθαρίζοντας σώμα και πνεύμα, έτσι ώστε καθάρια και αμόλυντα να υποδεχτούν τον ερχομό του Νυμφίου και το όλο μήνυμα της Ανάστασης.


evapsarrou.blogspot.com

Στο Flickr θα με βρείτε εδώ.

Εύχομαι σε όλους καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!


4 σχόλια:

DIMI είπε...

Εντυπωσιακές καί εξαιρετικές όλες οι λήψεις σου Εύα μου!!Η γέφυρα τού Ρίου-Αντιρίου,τά περιστέρια τό όμορφο δειλινό,απεικονίζουν υπέροχες στιγμές καί εικόνες!!Καλό Τριήμερο!!Καλά Κούλουμα!!Νά περάσετε πολύ όμορφα!Φιλάκια!!!

Memaria είπε...

Όπως πάντα οι φωτογραφίες σου υπέροχες!
Καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!!

Lyriel Bee είπε...

Υπέροχες είναι όλες! Αγαπημένη μου η δεύτερη...
Καλό μήνα και καλή άνοιξη Έυα μου!
Να περάσετε όμορφα :)

Δημιουργία είπε...


Καλό μήνα με υγεία. Να περάσεις όμορφα τα κούλουμα.
Οι φωτογραφίες σου υπέροχες.