15.2.14

Flickr - οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Το καφέ αυτό βρίσκεται σχετικά κοντά στη γειτονιά μου, μπροστά από το οποίο περνάω συχνά - πυκνά όποτε βγαίνω για τα διάφορα τρεχάματα που κάνει κανείς όταν βγαίνει από το σπίτι, τράπεζες, φαρμακεία, λογαριασμοί, ψώνια κ.ο.κ. Δεν είχε τύχει όμως να καθίσω ποτέ να πιω έναν καφέ. Αυτό έγινε όταν μου τηλεφώνησε μια φίλη που πρότεινε να βρεθούμε εκεί κι έτσι μπόρεσα να εκτιμήσω την αισθητική του αξία και εκ των έσω.
Γωνιακό, διόρωφο, με παλιά ξύλινα πατώματα που τρίζουν στο πάτημά σου, βελούδινες αναπαυτικές πολυθρόνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι και διάκοσμος που παραπέμπει σε γαλλικό καφέ του μεσοπολέμου, είναι ένας πανέμορφος χώρος με έντονο χαρακτήρα που γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο, όποια ώρα κι αν περάσεις από εκεί.

evapsarrou.blogspot.com

 
Δύο ακόμα φωτογραφίες από τα ανθισμένα κλαδιά αμυγδαλιάς που έφερα από το εξοχικό. Από τα πιο όμορφα λουλούδια στη φύση, που όμως, αν πεις πως τα κόβεις για να τα βάλεις στο βάζο, διαλύονται σε χρόνο ρεκόρ. Λες και κομμένα δεν έχουν τη δύναμη να αντέξουν το βάρος της ομορφιάς τους...

evapsarrou.blogspot.com


evapsarrou.blogspot.com

Live συναυλία από το πολιτιστικό κέντρο τέχνης 8 Δυτικά. Μια ομάδα φοιτητών με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τη μουσική αποφάσισαν να φτιάξουν αυτό το συγκρότημα που έχει τίτλο, αν άκουσα καλά, Sound Drops. Ρεπερτόριο, εννοείται μοντέρνο, στίχοι ξενόγλωσσοι, έντονο bit, όπως αρέσει στη νεολαία που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο για να τιμήσει τους φίλους της.
Αν εξαιρούσες τους γονείς των παιδιών που ήταν πάνω στη σκηνή και είχαν έρθει να τους ακούσουν, νομίζω ότι εγώ κι ο Νίκος ήμασταν οι γηραιότεροι εκεί μέσα!

evapsarrou.blogspot.com

 
Τα τελευταία δυο χρόνια κανονίζουμε με την κολλητή μου να αφιερώνουμε μια Κυριακή του Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη για το, καθιερωμένο πλέον, προσκύνημά μας στον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας. Το πρωί λειτουργία στον καινούργιο, πολύ εντυπωσιακό ομολογουμένως, ναό του Αγίου, ύστερα ανηφόρισμα στο μοναστήρι με τον τάφο, το ασκητικό σπιτάκι και τα προσωπικά κειμήλια και μετά, επιστροφή στην πόλη της Αίγινας για βολτάρισμα στο λιμάνι και στα γραφικά στενά της, επίσκεψη στους αρχαιολογικούς της χώρους, ξεκούραση με καφέ ή φαγητό και μπόλικη κουβεντούλα, ώσπου να έρθει η ώρα να πάρουμε και πάλι το καράβι της επιστροφής.
Εδώ, δυο πιτσιρίκια παρατηρούν ένα κοπάδι από μικροσκοπικά ψαράκια που βρίσκονται στο απάγκιο του λιμανιού.

evapsarrou.blogspot.com

Οι γάτες μοιάζουν να είναι σήμα κατατεθέν στο νησί. Έχουν δε εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία τόσο που δεν θορυβούνται ακόμα κι αν σταθείς δίπλα τους με μια φωτογραφική στο χέρι για να αποθανατίσεις τα νάζια τους!

evepsarrou.blogspot.com

 
Τελευταία για αυτή την εβδομάδα είναι μια λήψη από το βροχερό Swansea της Ουαλίας.

evepsarrou.blogspot.com

Στο Flickr θα με βρείτε εδώ.

Καλό σαββατοκύριακο!


8 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Όνειρο, όπως πάντα!! Καλό απόγευμα και καλό Σ/Κ! Σε φιλώ!

Rena Christodoulou είπε...

Μας έκανες ωραία βόλτα!!!
Υπέροχες φωτογραφίες!!!!
Είδα και το δώρο της Αχτίδας, με γεια να το χαρείς!!!
Είναι απίθανο άτομο η φίλη μας!!!
Πολλά φιλιά!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Λατρεύω την φωτογραφία.... και η δικές σου είναι πάντα ονειρεμένες!!!! Πολλά φιλιά!!!!

Memaria είπε...

Και μόνο που είδα τόσα βιβλία το λάτρεψα το καφέ!!
Υπέροχες όλες οι φωτογραφίες!!
Φιλιά πολλά και καλό Σαββατόβραδο!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Μ' αρέσει ο φακός σου!
Όσο για το καφέ απαπαπα.. δεν το συζητώ! Απίστευτοοο!

Καλημερένια!

Κυρμιζάκη Ευαγγελία είπε...

Πώς λέγεται αυτό το καφέ; Περιοχή;;;

Lyriel Bee είπε...

Θαυμάζω τις φωτογραφίες σου! Πάρα πολύ ωραίες.
Το καφέ, οι στιγμές, η γάτα..
Λες να κάνω flickr να σε ακολουθήσω;
Καλή εβδομάδα Εύα :)

Eva Psarrou είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ, κορίτσια!

@ Κυρμιζάκη Ευαγγελία
Γραμματόσημο, περιοχή Χαϊδάρι.