4.2.14

Διακοσμητικές ιδέες για το σπίτι

Πολύ συχνά συμβαίνει να γεμίζω ασφυκτικά την επιφάνεια εργασίας του laptop μου από φωτογραφίες που βρίσκω στο διαδίκτυο με διακοσμητικές ιδέες για το σπίτι και μου κινούν το ενδιαφέρον. Γιατί όχι λοιπόν να τις μοιράζομαι εδώ μαζί σας; Οι σημερινές είναι από το decorology.


Το περιεχόμενο των γυάλινων δοχείων θα μπορούσε να είναι και πορτοκάλια ή νεράτζια που έχουν και την τιμητική τους αυτό τον καιρό, ακόμα και κουκουνάρια μαζεμένα από το δάσος (το τελευταίο το έχω κάνει και δείχνουν πολύ όμορφα). Δίνουν αμέσως φως και χρώμα στο χώρο και το κόστος είναι μηδαμινό.


Διακοσμητική ιδέα για μια γωνιά του σαλονιού ή, ακόμα καλύτερα, της εισόδου που συνήθως την αφήνουμε χωρίς κάποιον ιδιαίτερο χαρακτήρα. Δυο ορχιδέες, λίγα βιβλία, ένα πορτατίφ (ίσως σε ένα πιο ρομαντικό ύφος), ένας καθρέφτης, φωτογραφίες και αμέσως έρχεται η μεταμόρφωση.


Ράφια και κάδρα σε ένα σημείο του λουτρού που σπάνια αξιοποιείται. Ο αστερίας, καθώς και το βάζο με την πρασινάδα πάνω στο νιπτήρα πολύ όμορφη προσθήκη.


Μου αρέσουν πάρα πολύ οι τοίχοι - γκαλερί. Ένα σύνολο που θα μπορούσε να είναι ζωγραφικοί πίνακες διαφόρων μεγεθών, φωτογραφίες ή συνδυασμός και των δύο.


Αυτή την κράτησα για το θέμα των δύο καμβάδων που εδώ λειτουργούν ως κάλυπτρα της κρεμασμένης πάνω στο τζάκι τηλεόρασης. Όταν κλείνουν δημιουργούν ένα νέο εικαστικό αποτέλεσμα. Ένα ψάθινο καλάθι για τα ξύλα και ένα χαμηλό τραπεζάκι φτιαγμένο από δυο ειδών ταμπλάδες  που θα μπορούσε να το φτιάξει εύκολα κανείς και μόνος του πλαισιώνουν όμορφα τον χώρο του τζακιού.


Κι άλλη φωτο - γκαλερί με ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε λευκές κορνίζες.


Μπρονζέ καθρέφτης καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του τοίχου, εδώ στηριγμένος πάνω σε τζάκι. Οι αντανακλάσεις πάνω του δίνουν μια ενδιαφέρουσα διάσταση στον χώρο που τον φωτίζουν και τον μεγαλώνουν.


Τελευταία για σήμερα αφήνω αυτά τα πανέμορφα μεταλλικά δαντελωτά κηροπήγια για ρεσώ που αναμμένα χαρίζουν την πιο ζεστή ατμόσφαιρα τις κρύες νύχτες του χειμώνα.


6 σχόλια:

DIMI είπε...

Kαλημέρα Εύα μου!!!Πολύ όμορφες οι διακοσμητικές ιδέες πού μάς προτείνης!Μού άρέση πολύ η πρώτη μέ τίς γυάλες,η δεύτερη μέ τά ράφια στό μπάνιο,καί φυσικά,τά δαντελωτά κηροπήγια!Λατρεύω το νέο σου header!!Φοβερή φωτό!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!

Eva Psarrou είπε...

@ DIMI
Αγριόσκορδα από το εξοχικό μας :-) Καλή εβδομάδα, σ' ευχαριστώ!

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Ομορφες ιδέες και όμορφοι χώροι...

Memaria είπε...

Πάρα πολύ όμορφες ιδέες!!

Eva Psarrou είπε...

@ Xristina @ e-diary
Θα συμφωνήσω, η εγχώρια αισθητική του άδειου και γεωμετρικού δεν μου ταιριάζει καθόλου.
Την καλημέρα μου!

Eva Psarrou είπε...

@ me (maria)
Την καλημέρα μου!