1.10.12

"Οικονομική θέρμανση" για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Φτάσαμε στο Ολυμπιακό Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (tae kwon do) νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Είχαμε ενημερωθεί από τον προηγούμενο μήνα για αυτή την έκθεση που αφορούσε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και επειδή τώρα είναι ο καιρός να προνοήσουμε για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα μπροστά μας είπαμε να την επισκεφτούμε.


Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν ανεβεί σε δυσθεώρητα ύψη, μας ενδιέφερε να εξετάσουμε όλα τα εναλλακτικά ενδεχόμενα πριν καταλήξουμε σε κάποια λύση αποδοτική μεν, συμφέρουσα δε, που να συμπληρώνει την κεντρική θέρμανση του σπιτιού.
Η διεθνής έκθεση "Οικονομική θέρμανση" με τις κορυφαίες και πιο αξιόπιστες εταιρείες με θέμα την εναλλακτική θέρμανση στον κόσμο συγκεντρωμένες στο ίδιο μέρος, υποσχόταν να δώσει όλες τις απαντήσεις πάνω σε μια τεράστια ποικιλία εναλλακτικών οικονομικών μορφών θέρμανσης, αναδείχνοντας, όπως επιβάλλουν οι χαλεποί καιροί που ζούμε, το δρόμο προς μια οικονομικότερη θέρμανση που να μην απαιτεί μεγάλη ή και καθόλου κατανάλωση πετρελαίου.


Κατασκευαστές από όλα τα μέρη του κόσμου συγκεντρώθηκαν σε αυτή τη τριήμερη εκδήλωση που βρήκε θερμή ανταπόκριση από έναν κόσμο που πλέον δεινοπαθεί από τις αλλεπάλληλες οικονομικές αφαιμάξεις που υφίσταται και μια έκπτωση των δαπανών θέρμανσης ύψους 60, 70, ακόμα και 80% θα ήταν μια ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη προσαρμογή στα έξοδα του νοικοκυριού.  


Ας μην ξεχνάμε πόσα νοικοκυριά έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο χάρη στην αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αλλά και πόσες επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να καλύψουν αυτό το δυσβάσταχτο έξοδο, ακόμα και σχολεία που δεν διαθέτουν πλέον τα ποσά που απαιτούνται για να ζεσταθούν επαρκώς τα παιδιά μας μέσα στις τάξεις τους.



Πράσινη τεχνολογία στην υπηρεσία φθηνής παροχής θέρμανσης για κάθε σπιτικό


Νέες μορφές καύσιμης ύλης, καυσόξυλα από συμπιεσμένο πριονίδι οξιάς κτλ. δίνουν μια οικονομική λύση διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη τη θαλπωρή του παλιού κλασικού τζακιού με τα πυρακτωμένα κούτσουρα πεύκου ή ελιάς να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού τις κρύες νύχτες του χειμώνα.



Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Προμηθέας, το μυθικό πρόσωπο χάρη στο οποίο το ανθρώπινο είδος απέκτησε το θείο δώρο της φωτιάς και του πολιτισμού που συνεπαγόταν (..έστω και κρυμμένος σε εταιρική επωνυμία :)


Η έκθεση ήταν άκρως ενημερωτική απαντώντας σε πολλές απορίες του κοινού που αντιμετωπίζει με δυσπιστία το καινούργιο και καινοτόμο αυτών των λύσεων, αλλά και εκείνων που αναζητούν μια οικονομική λύση θέρμανσης. Οι συμμετέχοντες κατασκευαστές κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ μια πρώτη εκτίμηση θέλει τους επισκέπτες να έχουν ξεπεράσει τους 40.000.
Εδώ, το Παλαιό Φάληρο στο τελευταίο φέγγος της μέρας.


Η έκθεση "Οικονομική θέρμανση" έληξε το βράδυ της Κυριακής. Όσοι δεν την πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να την επισκεφθούν και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα:  http://oikonomiki-thermansi.gr



7 σχόλια:

Levina είπε...

Tώρα θα μπω στην σελίδα που δίνεις γιατί όσο σκέφτομαι τον χειμώνα που έρχεται και μένω και σε βουνό ανατριχιάζω!

Την καλημέρα μου και Καλό μήνα :))

Margo είπε...

Χρήσιμο το ρεπορτάζ για εμάς που δεν μπορέσαμε έτσι κι αλλιώς να επισκεφτούμε την έκθεση.
Το μόνο που αυτές οι λύσεις όπως για παράδειγμα η γεωθερμία θέλουν κάποιο καλό κεφάλαιο για την εγκατάστασή τους και είναι και αυτό ανασταλτικός παράγοντας σε αυτή τη φάση.

Καλό μήνα Εύα μου και ας ελπίσουμε εφέτος να έχουμε έναν ήπιο Χειμώνα...

Ελένη Φλογερά είπε...

Εύα μου οι τιμές σε όλα τα είδη θέρμανσης είναι φωτιά και λάβρα...και με αυτή τη φωτιά και αυτή τη λάβρα απ' ότι φαίνεται θα πορευτούμε φέτος.
Καλό μήνα!

Eva Psarrou είπε...

@ Levina Vil
Κι εμείς που ζούμε στα πιο πεδινά το ίδιο ψαχνόμαστε.
Καλές επιλογές!

@ Margo
Από όσο είδα, είχε λύσεις για όλα τα βαλάντια. Και τα πιο ακριβά όμως, υπόσχονταν απόσβεση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Το σημαντικό ήταν ότι φάνηκε πως και οι εταιρείες έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα του καταναλωτικού κοινού που πλέον δεν του περισσεύουν για πολυτέλειες.
Τα φιλιά μου!

@ Έλενα Φλογερά
Ωραία! Θα ζεσταθούμε μια χαρά τότε χαχα :))
Έχεις δίκιο, ο φετινός χειμώνας προμηνύεται λίαν απαιτητικός.
Καλό κουράγιο σε όλους μας..
Την καλημέρα μου!

Σομπες είπε...

Ευχαριστούμε Eva..
Η λύση της γεωθερμίας σίγουρα είναι η πιο αξιόλογη για οικονομικη θερμανση. Τι λέει ο νόμος; Άκουσα ότι δεν το επιτρέπει.

Τα καλύτερα έχω ακούσει για αντλίες θερμότητας, γνωρίζετε κάτι;

Eva Psarrou είπε...

@ Σομπες
Δυστυχώς, δεν γνωρίζω πολλά πάνω στα τεχνικά και νομοθετικά του πράγματος. Προχτές το απόγευμα επισκεφθήκαμε μία εταιρία εναλλακτικής θέρμανσης που είδαμε στην έκθεση και φύγαμε απογοητευμένοι. Πέρα από την απαγορευτική τους τιμή μας απέρριψαν κάθε πιθανότητα να μπορεί να τοποθετηθεί ένα τέτοιο τζάκι στον χώρο μας...
Το γελοίο της υπόθεσης ήταν πως ο μηχανικός τους πρότεινε: α) τα απομακρυσμένα υπνοδωμάτια να καλυφθούν από εμάς με ηλεκτρικά σώματα β) το μπουρί του τζακιού να το βγάλουμε στην πρόσοψη της οικίας γ) ε, δεν πείραζε κι αν έβγαζε και μια μαυρίλα από το μπουρί πάνω στον τοίχο, αφού το καυσαέριό του ισοδυναμούσε με εξάτμιση αυτοκινήτου δ) στην ανάγκη να βάζαμε δυναμίτη στον επάνω όροφο για να κάνουμε άνοιγμα στην πλάκα της οροφής και να περάσει από εκεί το μπουρί κάθετα χωρίς προβλήματα.
Δε νομίζω ότι είχαμε να κάνουμε με σοβαρούς επαγγελματίες όπως έδειξαν τα πράγματα, οπότε συνεχίζουμε την αναζήτηση.

Ενεργειακά τζάκια είπε...

Η επιλογή που θα κάνουμε για εναλλακτική μορφή θέρμανσης, εξαρτάται από την περιοχή που μένουμε και τα τετραγωνικά που θέλουμε να ζεστάνουμε.