7.6.12

Ο Τζακ και η παρέα του (μέρος β')


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης και του αφιερώματος στα κατοικίδιά μου,
με μεγάλη μου χαρά και καμάρι σας παρουσιάζω την πρώτη μου βιντεολήψη με τη φωτογραφική μου μηχανή! Μια λειτουργία που ήξερα ότι υπάρχει, αλλά που δεν είχα ασχοληθεί να δω πώς δουλεύει.

Αυτή η ανάρτηση τελεί και χρέη απάντησης στα σχόλιά σας στο προηγούμενο κείμενό μου για τον Τζακ. Με ρωτήσατε πώς μπορώ να κοιμάμαι με ένα τέτοιο θηρίο μέσα στο σπίτι μου και πόσο θαρραλέοι είμαστε που μπορούμε και ζούμε μαζί του. Το βιντεάκι νομίζω ότι δίνει την καλύτερη απάντηση σε αυτές τις απορίες. Ο Τζακ είναι εντελώς άκακος. Όπως θα δείτε και μόνοι σας από το στιγμιότυπο που έπιασα, τις περισσότερες ώρες ραχατεύει πάνω στα χαλίκια του πυθμένα. Όταν πιάνεται, κάνει μια βόλτα, τεντώντει τα πτερύγιά του, ισιώνει τις κεραίες του και μετά παίρνει πάλι τη θέση του στον πυθμένα.

Στο βιντεάκι βλέπετε και την υπόλοιπη παρέα του ενυδρείου, η ευθύνη του οποίου πρέπει να πω ότι είναι αποκλειστικά του άντρα μου. Αυτός αλλάζει κάθε τόσο τα νερά, καθαρίζει τα φίλτρα, φτιάχνει κατασκευαστικές πατέντες, αντλίες που μοιάζουν με διαστημόπλοια, ασχολείται με τη θερμοκρασία, την ποιότητα του νερού, καθαρίζει τον πυθμένα.. Το ξέρατε ότι υπάρχει ηλεκτρική σκούπα βυθού; Εγώ, πάντως, δεν το ήξερα...

Η συντήρηση ενός ενυδρείου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για μένα που είμαι τελείως άσχετη με το αντικείμενο, μου φαίνεται σαν επιστήμη γεμάτη από μυστικά και κόλπα.

Παρόλα αυτά, νομίζω ότι σε ανταμείβει με το παραπάνω. Επιτρέψτε μου να μη συμφωνήσω με το σχόλιο περί ψυχρότητας, δεν πιστεύω ότι πρόκειται για έναν ψυχρό κόσμο, κάθε άλλο θα έλεγα. Μπροστά στα μάτια σου ξεδιπλώνεται ένα άρτιο ολοκληρωμένο και πανέμορφο οικοσύστημα. Βλέπεις τη ζωή σε όλες τις φάσεις της. Υπάρχουν ψάρια που έχουν γεννηθεί μέσα στο ενυδρείο. Τα είδαμε από αόρατες σχεδόν κουκίδες να μεγαλώνουν, να αλλάζουν χρώμα, μέγεθος, συμπεριφορά... Κάποια δεν τα κατάφεραν.. Κάποια όμως τα κατάφεραν και σήμερα περιφέρονται ισάξια μαζί με τα υπόλοιπα. Ήμασταν αυτόπτεις μάρτυρες στην μεταμόρφωση του αστακού μας, ο οποίος άλλαξε κέλυφος μπροστά στα μάτια μας, αφήνοντας πίσω του ακέραιες μέχρι και τις κεραίες! Το θέαμα ήταν καθηλωτικό.. Μέσα σε λίγα λεπτά γεννήθηκε ένας νέος αστακός με μια νέα ολοκαίνουργια και απαστράπτουσα πανοπλία.. Παρακολουθείς στρατηγικές άμυνας και αυτοπροστασίας, τους βασικούς και απαράβατους κανόνες της επιβίωσης.. Ένας μαγευτικός κόσμος βυθισμένος στην απόλυτη σιωπή και ομορφιά... Ο καλύτερος δάσκαλος νομίζω ότι είναι η φύση..

Τα βράδια που χαμηλώνουν τα φώτα, λίγο μένουμε στην τηλεόραση. Η εικόνα του φωτισμένου ενυδρείου πάντα τα καταφέρνει να κλέβει την παράσταση...

Αυτός είναι ο Τζακ, πιο άκακος κι από χρυσόψαρο..
Απολαύστε τον μαζί με την παρέα του.
Δώσε ήχο μαέστρο! :))


10 σχόλια:

fish eye είπε...

χαιρομαι τους ανθρωπους που αγαπουν πολυ αυτο που κανουν.. πολυ ομορφο βιντεακι ευα !

maria είπε...

καταπληκτικό βίντεο, μουσική υπόκρουση άψογη.
αγάπησα το ενυδρείο σου, τον Τζακ φοβισμένο τον είδα τον καυμενούλη.
καλό βράδυ

Eva Psarrou είπε...

@ Stella
Όσο εύκολο ήταν τελικά σα λειτουργία στη μηχανή (μπροστά στα μάτια μου τόσον καιρό και δεν το' βλεπα!!), τόσο μου έβγαλε το λάδι να το ανεβάσω στο youtube.. Μα, 500 Mbites για 3 λεπτά;; Μισό γίγα;;; 21/2 ώρες του πήρε να το ανεβάσει.. θα το πάρω το κολλάι, πού θα μου πάει :)
Καλό ξημέρωμα!xx

Eva Psarrou είπε...

@ maria
Πού να τα χαζεύεις και από κοντά, δεν ξεκολλάς!
Φοβισμένος, όχι, είναι που τον πέτυχα σε φάση νιρβάνα (ό,τι είχε φάει), αλλά τι να έκανα που είχε πάρει μπροστά η μηχανή και δεν ήθελα να το κόψω πάνω ..που ανακάλυψα τον τροχό χαχα! :))
Καλό σου βράδυ!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Δεν σε προλαβαίνω! Αρχικά, θα πω πως μου άρεσε η ιδέα αυτή από την πρώτη στιγμή που έκανες νύξη να μας συστήσεις στα ζωάκια σου.

Η Νέλλη μια αξιολάτρευτη μουρίτσα! Μ'αρέσει το χρώμα της. Έμαθα και για την φωτογράφο, αυτό που το πας; :)

Σειρά είχε ο Τζακ! Η περιγραφή σου καθηλωτική. Σχημάτιζες εικόνες στο μυαλό μου. Ήταν σαν μια από αυτές τις σπάνιες φορές που βουλιάζω στην παχιά πολυθρόνα του καθιστικού και βλέπω σκηνές από τυχαίο έργο πάνω σε ζάπινγκ και που απροσδόκητα αποφασίζω πως αξίζει την προσοχή μου.

Και τέλος ο Τζακ πήρε να ζωντανεύει! Το ενυδρείο σας υπέροχο!!!

Έχω κι εγώ ένα μικρούλι. Στο παρελθόν είχα προσπαθήσει πολύ, αλλά το πήρα απόφαση πως δεν το κατέχω το άθλημα. Και τα παράτησα. Απομένει "νεκρό" στο περβάζι του παραθύρου μου εντός του δωματίου.

Περιμένω τη συνέχεια και ασφαλώς τον Τηλέμαχο!

Ουφ, τα είπα μαζεμένα. Γλυκά φιλιά για καληνύχτα!

Summertime Blues είπε...

το βιντεάκι, με την άδειά σου, λέω να το βάλω στο spa l eau.
http://spa-lo.blogspot.gr/
μου άρεσε πάρα πολύ αν και κόπηκε κάπως απότομα.
μπράβο και του μαέστρου.
ένα σαν και το πορτοκαλί που έχει πέπλα είχα κάποτε κι εγώ τον λέγαμε Τουίτη. αλλά ήμασταν άσχετοι με ενυδρεία και τα ψαράκια πάπαλα.
μετά, όμως, τα επόμενα ζήσαν και παραζήσαν. καθόμασταν και τα χαζεύαμε ώρες...
πόσο μεγάλο είναι το δικό σας ενυδρείο;

Lyriel Bee είπε...

Πόσο αγχολυτικό είναι να χαζεύεις ένα ενυδρείο.. Υπέροχο! Και τον Τζακ, φρονιμότατο τον βρίσκω, πολύ καλό παιδί με άψογη συμπεριφορά ;)
Χαρά στο κουράγιο του ανδρός, που το περιποιείται έτσι όμορφα!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Eva Psarrou είπε...

@ Κοπέλα με το καναρινί
Τι όμορφο σχόλιο!
Δεν ξέρω αν θα προλάβω να τα χωρέσω όλα μέσα στον Ιούνη, δεν έχω και πολύ χρόνο αυτό το διάστημα.. το σίγουρο πάντως είναι ότι και Ιούλη να πιάσουν θα είναι συνεχόμενα, να είναι όλα τους παρέα :)
Καλή σου μέρα!

Eva Psarrou είπε...

@ Summertime blues
Τα πορτοκαλί με τα πέπλα και το άσπρο το πιτσιλωτό είναι χρυσόψαρα. Όταν τα είχαμε πάρει ήταν μινιατούρες, κοίτα τα τώρα! :) Νομίζω ότι είναι τα πιο υποτιμημένα ψάρια, σε σχέση με άλλα με εξωτικές ονομασίες κτλ. Προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ, είναι από τα αγαπημένα μου μέσα στο ενυδρείο, έχουν εκπληκτική κίνηση, αέρινη, ονειρική.. τα πέπλα το κάνουν αυτό :)
Οι διαστάσεις του ενυδρείου που με ρωτάς είναι 220x70x45cm.
Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το βιντεάκι ελεύθερα. Κόπηκε απότομα, το ξέρω, ήταν το πρώτο μου, οπότε συγχώρησέ μου την απειρία :)
Καλή σου μέρα!

Eva Psarrou είπε...

@ Lyriel
Η καλύτερη ψυχοθεραπεία! :) Όπως και η ενασχόληση με όλα τα ζώα, γενικότερα. Ανήκει στο είδος της κούρασης που ..ξεκουράζει :))
Φιλιά πολλά!