4.11.11

Εσάνς από φθινόπωρο

Autumn is here by eve.ps
Autumn is here, a photo by Eva Psarrou on Flickr.
Τρεις κούπες σπόροι από ρόδι, δυο κούπες ζάχαρη, λίγα μυρωδικά. Για αλκοόλ, πεντάστερο κονιάκ. Τα βάζω σε κατσαρόλα, τα σβήνω λίγο πριν πάρουν βράση ίσα για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Κλείνω το καπάκι και τα αφήνω να κοιμηθούν παρέα για 24 ώρες. Μαζεύω τα φλούδια, πλένω τα σκεύη, σκουπίζω το νεροχύτη. Όλα είναι τακτοποιημένα πίσω στη θέση τους. Το μόνο που μαρτυράει το τελετουργικό που μόλις προηγήθηκε είναι το ανεπαίσθητο άρωμα του γαρύφαλλου και της κανέλας που έχει διαποτίσει την ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Η πρώτη γουλιά, όπως κάθε φορά, ανήκει στον άνδρα μου. Πριν δοκιμάσω οτιδήποτε αφήνω να προηγηθεί αυτή η ανεκτίμητη στιγμή που θα δω την έκφρασή του σε μια καινούργια γεύση, σε μια καινούργια έκπληξη. Του αρέσει-δεν του αρέσει-του αρέσει, φυλλομετράω αθόρυβες σκέψεις εναλλάξ, σα να μαδάω την πρώτη μαργαρίτα της άνοιξης αδημονώντας με χτυποκάρδι να φτάσω στο τελευταίο πέταλο. Χαμογελάει. Του αρέσει... Δοκιμάζω κι εγώ. Μου αρέσει κι εμένα. Το χριστουγεννιάτικο λικέρ είναι έτοιμο. Στην υγειά σας!


7 σχόλια:

Lyriel Bee είπε...

Τι όμορφα και λαχταριστά το περιέγραψες !!
Μπράβο σου, στην υγειά σας το λικεράκι :)

VAD είπε...

Πανεμορφο!Εβίβα!:)

eva είπε...

@ Lyriel
Είναι η καλύτερη εποχή για τέτοιες ετοιμασίες. Φιλιά, σ' ευχαριστώ!

@ VAD
Με βλέπω να φτιάχνω άλλο για τα Χριστούγεννα, αυτό κοντεύει να εξαφανιστεί στις δοκιμές και τα κεράσματα χαχα :) Καλό σ/κ!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Πολύ γρήγορη (ήδη έχω ένα να ωριμάζει,θέλει μήνα)συνταγή λικέρ και επειδή έχω άφθονα ρόδια αυτό το καιρό θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας
Καλό βράδυ και Καλόπιοτο!

eva είπε...

@ Χαρά
Για τη δοσολογία: όσες κούπες σπόροι, τόσες κούπες κονιάκ. Εναλλακτικά χρησιμοποιούν και ρακί, δεν το έχω δοκιμάσει έτσι. Για κάθε 3 κούπες βάζεις 3 γαρύφαλλα και ένα ξυλάκι κανέλας. Αν θέλεις πιο έντονο χρώμα, προσθέτεις 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτες έφτιαξα και δεύτερη δόση, τα ρόδια ήταν πολλά και ήταν κρίμα να χαλάσουν. Εύκολο, γρήγορο και όποιος το δοκίμασε.. επιδοκίμασε! :)
Καλή επιτυχία, ευχαριστώ για το πέρασμα!

Leviathan είπε...

Λατρεύω τα λικέρ!!! Πολύ καλή σου εβδομάδα!!

eva είπε...

@ Leviathan
Πολύ καλή εβδομάδα και σε σένα!
:)