12.8.20

Η θέση της γυναίκας στην Ορθοδοξία

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από ένα νεαρό κορίτσι από την Κύπρο που πρόσφατα ασπάστηκε την Ορθοδοξία, αφού πρώτα αποφάσισε να εγκαταλείψει το κίνημα του new age. Στο κανάλι της έχει καταγράψει τη μαρτυρία της για τους λόγους αυτής της στροφής και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η κοπέλα αναλύει με επιχειρήματα βασισμένα στην Αγία Γραφή και την ορθόδοξη χριστιανική κατήχηση τη θέση της γυναίκας στην Ορθοδοξία. Ένα θέμα που νομίζω ότι έχει παρεξηγηθεί αρκετά και ότι είναι καιρός κάποια πράγματα να μπουν επιτέλους στη σωστή τους διάσταση.

Γυναίκα και Ορθοδοξία, λοιπόν. Ακούγεται ενδιαφέρον, τι λέτε, να ακούσουμε την ανάλυσή της; Ή προτιμούμε να αμαυρίζουμε a priori οτιδήποτε μας βγάζει έξω από το γενικευμένο κοινωνικό status quo, σωστό ή λάθος, από ό,που κι αν έχει επιβληθεί, έχει δεν έχει νόημα; Η επιλογή, όπως πάντα, δική σας.

Προσωπικά, πρέπει να πω ότι χαίρομαι πολύ όταν βλέπω ανθρώπους - και δει, νέους - που ψάχνονται και αναζητούν χωρίς να μένουν σε γενικευμένα στερεότυπα και μασημένες απαντήσεις που πλασάρονται για τον οποιοδήποτε λόγο, αλλά συνεχίζουν την αναζήτηση μέχρι να φτάσουν στην αλήθεια.


Με αγάπη,

Εύα 💗

Δεν υπάρχουν σχόλια: