20.5.17

Διαχωριστικά για organizer

Η χειροτεχνία για μένα είναι εκτόνωση και το χαρτί αγαπημένο υλικό. Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα με μπόλικη δουλειά στο γραφείο, υποχρεώσεις κοινωνικές που προέκυψαν και φυσικά, με ατελείωτα διαβάσματα ως τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω εξεταστικής, κάθισα αργά χτες το απόγευμα στο δωματιάκι μου, έβγαλα όλα τα χαρτικά μου, τα καρτονιζέ με τα μοτίβα τους, το εργαλείο κοπής χαρτιών που είχα πάρει από την έκθεση Χειροτέχνικα στο Περιστέρι (τρομερό εργαλείο, σου λύνει τα χέρια! και οικονομικό), κόλλες, ψαλίδια, περφορατέρ, χάρακες και μολύβια, και άρχισα να φτιάχνω διαχωριστικά στελέχη για το organizer του σπιτιού, που αγαπώ και λατρεύω. Θα κάνω ένα αφιέρωμα γι' αυτό κάποια στιγμή αργότερα.

Προς το παρόν, όμως, σας παρουσιάζω τα δημιουργήματά μου! Οι εικόνες που χρησιμοποίησα βρίσκονται όλες στο pinterest και τις εκτύπωσα στον εκτυπωτή σε απλό χαρτί Α4. Η μπροστινή όψη των διαχωριστικών (αγγλιστί dividers ή planner dividers) εκτυπώθηκαν σε διάσταση Α5 (Α5 είναι και το organizer στο οποίο θα έμπαιναν), ενώ η πίσω είναι σε διάσταση Α4. Προτίμησα την μεγαλύτερη εκδοχή για να μπορέσουν να καλύψουν ολόκληρη την πίσω όψη του διαχωριστικού. Στη συνέχεια, τα έκοψα όλα στις διαστάσεις τους, τα κόλλησα με κόλλα stick για χαρτιά, έκανα και τις έξι τρύπες με το περφορατέρ και ..voila! Για 'πατρόν' χρησιμοποίησα παλιά διαχωριστικά του organizer, τα οποία βοήθησαν πολύ στην όλη διαδικασία.

Σε επόμενη φάση σκέφτομαι να τα πλαστικοποιήσω ώστε να μένουν αναλλοίωτα κατά τη χρήση τους. Επίσης, θέλω να γράψω με το χέρι το όνομα της κάθε κατηγορίας που θα διαχωρίζουν πάνω στο αυτάκι που έχω αφήσει για αυτό τον λόγο. Βλέποντάς όμως, το κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό και ευδιάκριτο μοτίβο, σκέφτομαι ότι δεν θα με πείραζε να μείνουν και έτσι, αφού θα ξέρω ότι το μπλε π.χ θα είναι για τα του σπιτιού, το ροζ για τα του πανεπιστημίου, για το blog κ.ο.κ. Έτσι, αν αποφασίσω να αλλάξω τις θέσεις τους μέσα στο organizer δε θα με αποτρέπουν από το να το κάνω.
Θα το σκεφτώ και θα δω.

Το θέμα είναι ότι με όλη αυτή την διαδικασία το άγχος και η κούραση πέταξαν μακριά, το ζητούμενο επετεύχθη και με αναπτερωμένη όρεξη για εργασία και χαρά είμαι έτοιμη για τα επόμενα!

Καλό σ/κ σε όλους. Φιλώ σας!

Αυτή είναι η μπροστινή τους πλευρά..


..και αυτή η πίσω. Νομίζω ότι η πίσω μου αρέσει περισσότερο; Τι λέτε; Πάντως, δεν κάθομαι να τα ξαναφτιάξω χαχα! :))


3 σχόλια:

ANNA Flo είπε...

Πανέμορφα! Μπράβο σου!!!!
Μ'αρέσει η πίσω μεριά στο λέω...Αλλά καλύτερα να ξεχωρίζει το μπρος πίσω!!
Ωραία ιδέα...θα την υλοιποιήσω σύντομα
Καλή συνέχεια

Mia είπε...

Πολύ όμορφες δημιουργίες. Μπράβο.

Eva Psarrou είπε...

@ ANNA Flo

Τελικά το μόνο που έκανα ήταν να τα πλαστικοποιήσω. Τίτλους έβαλα επιπρόσθετα με post-its που κάλυψα με λίγο σελοτέιπ για σταθερότητα και να μπορούν να αφαιρεθούν αν επιλέξω άλλη κατανομή στα θέματά μου.
Θα χαρώ να δω και τις δικές σου δημιουργίες! Την καλημέρα μου!

@ Mia

Σε ευχαριστώ πολύ, την καλημέρα μου!