14.3.14

Flickr - οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Μια στάση για καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά καφε-ζαχαροπλαστεία του Λουτρακίου στην επιστροφή για Αθήνα. Έξω η βροχή ασταμάτητη, μέσα θαλπωρή και ζεστασιά και ένας αχνιστός καπουτσίνο που περιμένει να τον απολαύσεις.

evapsarrou.blogspot.com

 
Πορτοκάλια στον ήλιο θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί αυτή η φωτογραφία ή Oranges and sunshine, όπως είναι και ο τίτλος μιας υπέροχης ανθρώπινης ταινίας που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, με μια Emma Watson καταπληκτική. Η μισή γυρισμένη στο βροχερό Νότινγκχαμ της Αγγλίας, η άλλη μισή στην πυρακτωμένη Αυστραλία. Θέμα της μια κοινωνική λειτουργός που πέφτει πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα μεταναστευτικά σκάνδαλα της Αγγλίας με θύματα μικρά παιδιά που απελάθηκαν μαζικά στην αυστραλιανή ήπειρο. Μετά από μακροχρόνιες μάχες που έδωσε σχεδόν μόνη της και ενάντια σε αλλεπάλληλα εμπόδια καταφέρνει να ενώσει ξανά χιλιάδες οικογένειες που είχαν χάσει κάθε ελπίδα να ξανασμίξουν ποτέ με τους αγαπημένους τους.

evapsarrou.blogspot.com

 
Kαι, φυσικά, μερικές απόψεις της πάντα βροχερής Ουαλίας. Μια περιοχή χαμηλών τόνων, με επαρχιακό χρώμα και ατμόσφαιρα, με ήσυχη καθημερινότητα και ήπιο αισθητικά αστικό περιβάλλον που μου ταιριάζουν πολύ. Το πάρκο που διασχίζει ο γιος μου καθημερινά για να πάει στη σχολή του.

evapsarrou.blogspot.com

 
Aυτή είναι η πίσω είσοδος της σχολής, η ας πούμε ανεπίσημη που χρησιμοποιούν κυρίως οι φοιτητές των beck houses, των κτηριακών δηλαδή συγκροτημάτων που στεγάζουν τους εκεί φοιτητές. Ολόκληρες συνοικίες αφιερωμένες στον φοιτητόκοσμο ενός πανεπιστημίου που, παρόλο που είναι δημόσιο, παρόλο που βρίσκεται σε πόλη επαρχιακή, είναι τόσο άψογα οργανωμένο και τόσο άριστα λειτουργήσιμο και φιλικό, τόσο με τους φοιτητές όσο και με τους γονείς τους, από την πρώτη στιγμή που γίνεται η πρώτη εξ' αποστάσεως επικοινωνία μέχρι το τέλος της φοίτησης που πραγματικά σε αποστομώνει.

evapsarrou.blogspot.com

Οι κάτοικοι της πόλης δείχνουν να έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα. Οι εννιά στους δέκα είναι κάτοχοι ενός τουλάχιστον κατοικίδιου, με κυρίαρχα βέβαια τα σκυλιά. Τα πάρκα γεμίζουν από ανθρώπους με τα σκυλιά τους, παίζουν μαζί τους, κάνουν τις βόλτες τους, γελούν, γαληνεύουν, γεμίζουν. Η αγάπη προς τα ζώα μαρτυρεί πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Δείχνει πως έχει ευγενικά ένστικτα, καλοσύνη και αγάπη στην ψυχή. Τόση που περισσεύει να την μοιραστεί με πλάσματα ανιδιοτελή και αγνά όπως τα ζώα.

evapsarrou.blogspot.com


 
Mια άποψη γειτονιάς λίγο πιο έξω από το κέντρο που φτάνεις άνετα ακόμα και με τα πόδια από όποιο σημείο της πόλης και αν βρίσκεσαι. Ομοιόμορφα, σεμνά, τακτοποιημένα, καθαρά, ήσυχα... ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε ένα τέτοιο νοικοκυρεμένο περιβάλλον;

evapsarrou.blogspot.com

 
Δίπλα στη σχολή και κατά μήκος όλης της πόλης του Swansea ξεδιπλώνεται η ακτογραμμή, μια ατέλειωτη αμμουδιά που προχωράει για πολλά χιλιόμετρα και που είναι οργανωμένη για περίπατο, ποδηλασία και διάφορες υπαίθριες ενασχολήσεις σε όλο το μήκος της. Ούτε ένα σκουπιδάκι, μόνο χρυσαφένια άμμος και ο αχανής ωκεανός του Ατλαντικού να γεμίζει το βλέμμα και να αδειάζει τη σκέψη με έναν τρόπο σχεδόν μαγικό..

evapsarrou.blogspot.com



 
Mε αυτή τη μαγεία λέω να κλείσω την φωτογραφική μου εβδομάδα.

Στο Flickr μπορείτε να με βρείτε εδώ.

Εύχομαι σε όλους ένα ζεστό και όμορφο σαββατοκύριακο.

Να περνάτε καλά!


6 σχόλια:

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Πολύ ωραίες φωτογραφίες!

Mia Petra είπε...

Μου έκλεψες την καρδιά και το βλέμμα, όπως πάντα!
Θέλω πολύ να πάω στην Ουαλία.
Και η Γερμανία είναι τόσο νοικοκυρεμένη και πολύ όμορφη.
Καλό ξημέρωμα. Πολλά φιλιά! :))

Unknown είπε...

πολύ όμορφες οι φωτογραφίες πραγματικά!!
Η φωτογραφία του πανεπιστημίου δείχνει,πόσο προσοχή και βάρος ρίχνει το κράτος στην παιδεία!
Μακάρι στην Ελλάδα να είχαμε αντίστοιχες υποδομές.
Αυτό που θα νοσταλγούσα βέβαια,αν ζούσα εκεί είναι η ηλιοφάνεια.Νομίζω,πως σ' αυτό κερδίζει η χώρα μας!
Ανθή (diaba-zo.blogspot.gr)

Eva Psarrou είπε...

@ Xristina @ Dear e-diary
Σ' ευχαριστώ!

Eva Psarrou είπε...

@ Joan Petra
Η Ουαλία μου άρεσε πάρα πολύ, είχε αυτή την ήσυχη ατμόσφαιρα της ζωής έξω από την πόλη, παρόλο που ήμουν σε πόλη. Μου άρεσε πολύ ο ήπιος τόνος που επικρατούσε σε όλα. Η Γερμανία δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, παρόλο που είμαι γεννημένη εκεί και τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα εκεί. Την καλημέρα μου!

Eva Psarrou είπε...

@ flore G
Μόνο στην παιδεία αν αποφασίζαμε να επενδύσουμε, να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω, να δίναμε κίνητρα σπουδών και για τα παιδιά των άλλων χωρών, δεν θέλαμε τίποτε άλλο. Έχουμε έναν πανίσχυρο άσσο στο μανίκι μας και ούτε που το αναγνωρίζουμε. Τι να πεις...
Την καλημέρα μου!