17.7.13

Προς θέατρο BadmintonΑξιότιμοι κύριοι,

ως κάτοικος της Αθήνας θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου σχετικά με την ξενόγλωσση επωνυμία του θεάτρου σας. Κατανοώ την επιλογή της λέξης 'badminton' και θα μπορούσα να τη δικαιολογήσω δεδομένης της συγκυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως πλέον είναι ανάρμοστο κατά την ταπεινή μου άποψη ένα αθηναϊκό θέατρο να μην τιτλοφορείται με μια λέξη ελληνική. 
Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν άπειρα ονόματα Ελλήνων δημιουργών από όλες τις χρονικές περιόδους της ιστορίας μας που έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στον χώρο του πολιτισμού, ελληνικού και παγκόσμιου, και που είναι αναγνωρίσιμα σε όλη την υφήλιο. Ποιος δεν ξέρει τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή ή τον Ευριπίδη, τους πατέρες του θεάτρου παγκοσμίως, και πόσα θέατρα εμείς οι απόγονοί τους έχουμε ονομάσει Σοφόκλεια π.χ. για να τους τιμήσουμε; Και οι τρεις Αθηναίοι ήταν (Ελευσίνα, Κολωνός, Σαλαμίνα), αυτή η πόλη τους γέννησε, η πόλη που φιλοξενεί το θέατρό σας σήμερα. 
Η επιλογή μιας λέξης αγγλικής που, εκτός των άλλων, είμαι σίγουρη πως ελάχιστοι γνωρίζουν την ερμηνεία της στην ελληνική γλώσσα αν τους ρωτήσει κανείς, είναι τουλάχιστον προσβλητική και όφειλα ως Ελληνίδα να το επισημάνω.
Σημειώνω επίσης ότι παρά το αξιόλογο των παραστάσεων που ανεβάζετε κατά καιρούς και που θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω με την οικογένειά μου, επιλέγω να μην το κάνω αποκλειστικά και μόνο ως ο προσωπικός μου τρόπος διαμαρτυρίας στο θέμα που ανέπτυξα παραπάνω. Είμαστε Έλληνες, κάποια στιγμή νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε ως τέτοιοι.


Με εκτίμηση,
Ευαγγελία ΨαρρούΑθήνα, λεωφ. Αλεξάνδρας & Πατησίων

4 σχόλια:

Levina Vil είπε...

Προσυπογράφω την διαμαρτυρία σου και το θεωρώ απαράδεκτο όπως κι εσύ αυτός ο χώρος να έχει την ονομασία ενός αθλήματος.
Όχι μόνο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αλλά για την Ελληνική γλώσσα είναι και δυσκολοπρόφερτο.
Απορώ μάλιστα γιατί δεν έχει αλλάξει μετά τους Ολυμπιακούς η ονομασία;

Την Καλημέρα μου ...

DIMI είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Εύα μου!!!Αλλά από τό κακό,στό χειρότερο όλα πάνε στήν χώρα μας!!!Εύχομαι όσο τό συντομότερο νά αλλάξει ονομασία!!!Ούτε σέ εμένα αρέση!!!Θυμίζει πολύ Britain!!
Μού αρέση πολύ τό νέο σου header!!Φιλάκια!!!

Eva Psarrou είπε...

@ Levina Vil
Άκουσα και την άποψη ότι έτσι το έχει μάθει ο κόσμος και έτσι πρέπει να μείνει, τες πα...
Καλό σου απόγευμα!

Eva Psarrou είπε...

@ DIMI
Γίναμε λόρδοι, τι νόμιζες χαχα :)) Γελάμε με τα χάλια μας για να μην τσιρίζουμε από την αγανάκτηση. Λίγη λογική να πρυτανεύσει σε αυτό τον τόπο, τόσα πολλά ζητάμε πια; Τα αυτονόητα, δηλαδή.
Merci ma chérie, φιλάκια!