20.5.18

Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Μέγκαν


Επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων αυτό το σαββατοκύριακο, το όνομα Μακεδονία έχει σχεδόν [παρα]δοθεί άνευ όρων, με τις γαρνιτούρες να εκκρεμούν ακόμη του τύπου άνω, νέα ή αυτό το καινούργιο που εμφανίστηκε από χτες, το ελληνόπουλο από την Καρδίτσα στη Σάντα Φε της Αμερικής θέλησε να μιμηθεί τους κατά συρροήν δολοφόνους και αφαίρεσε δέκα ζωές αμαυρώνοντας ακόμα περισσότερο την Ελλάδα μας στο εξωτερικό, όμως το πρόγραμμα της τηλεόρασης ήταν προσηλωμένο στον βασιλικό γάμο του πριγκιπόπουλου Χάρι με την αμερικανίδα μιγάδα χωρισμένη από χωρισμένους γονείς φεμινίστρια λασποαίματη (κατά τον Χάρι Πότερ) και μεγαλύτερή του κατά τρία χρόνια, Μέγκαν.

Ταινίες, ντοκιμαντέρ και ζωντανές μεταδόσεις από το BBC, το οποίο επαινέθηκε διθυραμβικά από όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την άψογη ποιότητα των μεταδόσεων την ίδια ώρα που τα δικά μας κρατικά κανάλια έσπαγαν αρνητικό ρεκόρ θεαματικότητας με ..0% τηλεθέαση;!:! Πώς γίνεται να έχει μηδέν τοις εκατό τηλεθέαση; Ούτε οι ίδιοι δεν κάθονται να παρακολουθήσουν τι μεταδίδουν; Πόσοι είπαμε ότι είναι αυτοί που δουλεύουν εκεί μέσα; Τρεις χιλιάδες;

Πίσω στον γάμο μας, όμως. Έμαθα λοιπόν αυτό το σαββατοκύριακο ότι:

α) ο Χάρι έχει ελληνικές καταβολές, αφού είναι ο τρισέγγονος του δικού μας Γεωργίου Α', ο οποίος έκανε τον Ανδρέα, ο οποίος έκανε τον Φίλιππο, ο οποίος έκανε τον Κάρολο που έκανε τον Χάρι.

β) η Ελισάβετ είναι μιγάς, αφού η προγιαγιά της Σάρλοτ ήταν μαύρη, κάτι που έκρυβαν επιμελώς οι πορτρετίστες ζωγράφοι της, άρα δεν συνάδει λόγος να αντιδρά η βασιλική αυλή με την έλευση της αφρο-αμερικάνας Μέγκαν, γιατί δεν διαφέρει και τόσο από εκείνους και θα ήταν υποκρισία να μην πράξουν με αποδοχή και συγκατάβαση.

γ) ο βασιλικός τίτλος παραμένει εφ' όρου ζωής, όταν επομένως αναφερόμαστε στον δικό μας Κωνσταντίνο, δεν είναι τυπικώς σωστό να λέμε τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Το σωστό είναι να λέμε βασιλιάς Κωνσταντίνος, τέως βασιλιάς των Ελλήνων.

δ) οι Έλληνες ποτέ δεν θα έχουμε τις ίδιες απόψεις περί βασιλικής αυλής και τίτλων ή τον ίδιο ενθουσιασμό με τος Εγγλέζους για τους γάμους και τα γεννητούρια των γαλαζοαίματων, γιατί οι δικοί μας βασιλείς έχουν συνδεθεί στην ιστορική μας μνήμη με διχασμούς και εθνικές καταστροφές, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένδοξες στιγμές της ιστορίας τους, όταν ήταν παντοκράτειρα και παντοδύναμη αυτοκρατορία, κάτι που τους αναπτερώνει το εθνικό φρόνημα και τους κάνει να αισθάνονται υπερήφανοι που είναι Εγγλέζοι.

ε) το κόστος του γάμου ήταν κάπου 34 εκατομμύρια στερλίνες, τα έσοδα όμως που θα εισπράξει το κράτος από το όλο γεγονός είναι πάνω από μισό δις στερλίνες. Το τερπνόν, επομένως, μετά του ωφελίμου.

στ) οι Εγγλέζοι παραμένουν Εγγλέζοι τόσο στους τύπους όσο και στην συνέπεια. Δεν είναι που τα πάντα ήταν επιμελημένα ως την τελευταία λεπτομέρεια. Το όλο χρονοδιάγραμμα του γάμου ακολουθήθηκε με εκνευριστική σχεδόν ακρίβεια, ακόμα και από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

ζ) ο Χάρι έκανε στρατιωτική θητεία στο Αφγανιστάν. Δις. Παρότι πρίγκιπας και γόνος βασιλικής οικογένειας. Παρότι δηλαδή θα μπορούσε να το αποφύγει τόσο εύκολα όσο δύσκολα θα μπορούσε να βρει κανείς αντίστοιχες επιλογές από γόνους δικών μας επιφανών οικογενειών, αν ήταν βέβαια κακοπροαίρετος.

η) οι Έλληνες τους βασιλικούς τους βάζουμε στις γλάστρες (σχόλιο που ακούστηκε από καλεσμένο εκπομπής με θέμα τα τεκταινόμενα του γάμου Χάρι-Μέγκαν λάιβ).

Βίον ανθόσπαρτον, λοιπόν, στους νεόνυμφους, είθε να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Γιατί μπορεί εκείνοι να χρυσίζουν από τους χρυσοποίκιλτους βασιλικούς γάμους τους, στο παραμύθι όμως έχουμε δικαίωμα όλοι μας.

Με αγάπη,

Εύα 💗

***

σημ: η φωτό είναι από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: