29.8.15

Στον αστερισμό της Παρθένου


Αυτό το καλοκαίρι είχε μυρωδιά από πεύκο. Έρημες γειτονιές και σιωπηλούς δρόμους. Και ησυχία. Πολλή, άπλετη. Χρόνο αργόσυρτο. Βιβλία με τσακισμένα εξώφυλλα και κιτρινισμένα φύλλα που περίμεναν χρόνια στοιβαγμένα στο ράφι να διαβαστούν. Μακρινούς περιπάτους ανάμεσα σε χρυσαφένια σταχοχώραφα και νωχελικές σιέστες στο ύπαιθρο κάτω από πυκνές φυλλωσιές που θρόιζαν κελαριστά σα νανούρισμα, σαν προσευχή από το μαϊστράλι μέσα στην κάψα του μεσημεριού. Είχε μαγικές ανατολές και ονειρεμένες δύσεις. Και γέμισμα ψυχής μπόλικο. Από γαλήνη, ομορφιά και δικούς ανθρώπους. Φίλοι νέοι και παλιοί. Γνωριμίες. Γειτονίες. Οικογένεια. Είχε και τρικυμίες κι ανταριάσματα. Πολιτικά, κοινωνικά, προσωπικά. Κινδύνους και νηνεμίες. Επανεκτιμήσεις, αποφάσεις, επιλογές. Ενδοσκόπηση και περισυλλογή.

Είχε και κεράκια γενεθλίων. Και ευχές πολλές. Διαδικτυακά. Προσωπικά. Σας ευχαριστώ όλους! 
Με μια μεγάλη αγκαλιά. Και μιαν ευχή. Υγεία! Ναι, κι άλλη μία. Αγάπη. Αλήθεια. Καλή καρδιά. Κι άλλες, κι άλλες πολλές! Ευτυχία, Ισορροπία, Ομόνοια. Ειρήνη. Μέσα μας και στον κόσμο όλο. 
Να είμαστε καλά και να αγαπάμε. Τίποτε άλλο. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. 
Έχω εμπιστοσύνη.

Καλό μας φθινόπωρο!


evapsarrou.blogspot.com




6 σχόλια:

oldthings είπε...

Ένα κείμενο με πλούσια και ανθρώπινα συναισθήματα ,με προβληματισμούς ,καθημερινές στιγμές που αγγίζουν την ανθρώπινη ψυχή . Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά ,με αγάπη ,υγεία και ελπίδα για ότι καλύτερο .

Eva Psarrou είπε...

@ oldthings
Θα μείνω στο τελευταίο. Ολυμπία μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Αμήν!

Ποδηλάτισσα είπε...

Εύα μου πάντα όμορφες & ευτυχισμένες στιγμές να είναι γεμάτη η ζωή σου, η υγεία να κυριαρχεί.... η αγάπη να σε συνοδεύει και η ελπίδα να μην σε εγκαταλείπει ποτέ!!!! Χιλιόχρονη!!!!

morphoplasies είπε...

Και του χρόνου με υγεία!!!
Χρόνια σου Πολλά και ότι καλύτερο στη ζωή σου!
Καλό φθινόπωρο!

Teteel είπε...

Πάντα με όμορφους απολογισμούς τα γενέθλια σου και
Όνειρα για το μέλλον.
Φιλιά.

Eva Psarrou είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω. Φιλώ σας!