Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Ένα κάλυμμα για τη Βίβλο μου


Η καινούργια μου Βίβλος είναι μεγάλη στις διαστάσεις της: 24cm x 17cm x 5cm. Ήθελα λοιπόν να της φτιάξω κάτι που να μπορώ να την πακετάρω ξεχωριστά για να την προστατεύω από ταλαιπωρίες και φθορές όταν την παίρνω μαζί μου στο εξοχικό, κυρίως.


Έβγαλα ό,τι κούκλες μου είχαν απομείνει σε ρετάλια από προηγούμενες χειροτεχνίες και άρχισα τους πειραματισμούς. Πρώτα έπλεξα το εξωτερικό μέρος (μπροστινό και πλάτη), μετά τα δύο εσωτερικά κομμάτια που θα χρησίμευαν για να ολοκληρωθεί το κάλυμμα - θήκη που είχα στο μυαλό μου. Για να τα ενώσω χρησιμοποίησα χοντρή βελόνα και για νήμα μια άλλη κούκλα ρετάλι από το πορτοκαλί νήμα που είχα φτιάξει το κασκόλ με το σκουφάκι πριν από λίγο καιρό αν θυμάστε.


Όταν τα συνέδεσα όλα και τοποθέτησα το βιβλίο μου εντός της πλεκτής θήκης, διαπίστωσα ότι ήταν μεγαλύτερη από όσο υπολόγιζα στην αρχή, που το φανταζόμουν να εφαρμόζει σφιχτά στο εξώφυλλο. Αυτό όμως βγήκε χαλαρό και μπόλικο. Τι κάνουμε τώρα;


Πήρα νήμα από την πορτοκαλί κούκλα και έπλεξα ένα μεγάλο δαχτυλίδι. Το ζύγισα στο κάλυμμα και το έραψα και πάλι με τη χοντρή μου βελόνα, έτσι ώστε να λειτουργεί ως αυτοσχέδια χερούλια τσάντας. Ναι, αποφάσισα να μετατρέψω το μπόλικο κάλυμμα - θήκη σε μπόλικο κάλυμμα - θήκη - τσαντάκι μεταφοράς. Έπλεξα και το κομμάτι όπου θα έραβα το κουμπί, από την άλλη ένα δεύτερο κομμάτι που θα λειτουργούσε ως κουμπότρυπα και το κάλυμμα τσαντάκι μου ήταν έτοιμο!


Χωρίς μετρήματα και όλα αυτοσχέδια. Και να σας πω και κάτι; Νομίζω ότι μου αρέσει πιο πολύ τώρα που είναι μπόλικο, γιατί όταν τοποθετώ την Αγία Γραφή εντός για να την πάρω μαζί μου, οι σελίδες της προστατεύονται περισσότερο, αφού το κάλυμμα το αγκαλιάζει ολόκληρο!


Με αγάπη,

Εύα 💗

Δεν υπάρχουν σχόλια: