29.7.16

Πρώτες δοκιμές στο decoupage!

 
Ένα αναπάντεχο δωράκι με τα βασικά, κόλλα για decoupage, χαρτοπετσέτες με διάφορα σχέδια, ένα κορίτσι πρόθυμο να μοιραστεί τα μυστικά της συγκεκριμένης τεχνικής, ένα μεσημέρι ελεύθερο από υποχρεώσεις, τσάι, κους κους και γέλια και ιδού! Το πρώτο έργο με την τεχνική decoupage που βγήκε από τα χεράκια μου είναι πλέον γεγονός!

Διάλεξα το πιο ευτελές αντικείμενο που βρήκα στο σπίτι - ένα μικρό πλαστικό γλαστράκι - για να είμαι πιο ελεύθερη με τις κινήσεις μου αφού δεν θα στενοχωριόμουν και ιδιαίτερα αν το χαλούσα και, μιας και δεν ήμουν εξοπλισμένη με τα απαραίτητα εργαλεία, αυτοσχεδίασα με ό,τι υπήρχε διαθέσιμο στο σπίτι: ψαλιδάκι από τα υλικά ραπτικής, σπογκοπίνελο που έφτιαξα με ένα ανταλλακτικό σφουγγαράκι για ρολό και ένα κομμάτι καλάμι που βρέθηκε στην αποθήκη, ένα καπάκι κονσέρβας για να αραιώνω την κόλλα, ένα άχρηστο λόγω του μικρού του μεγέθους ξύλο κοπής, δώρο από κάποια συσκευασία ψωμιού του τοστ πριν από κάμποσα χρόνια και το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη έγινε χωρίς καλά-καλά να το καταλάβω.



  

  

Η όλη διαδικασία σαν πρώτη εντύπωση ήταν άκρως χαλαρωτική, όπως συμβαίνει σε κάθε ενασχόληση με χειροτεχνία ή ζωγραφική κτλ. Το μυαλό αδειάζει από σκοτούρες και έγνοιες και η ώρα περνάει δημιουργικά και ευχάριστα. Πολύ το χάρηκα. 




4 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Για πρώτο είναι πανέμορφο !!! Καλή συνέχεια !!!

TzinaVarotsi είπε...

Σε προειδοποιώ πως αν σου αρέσει είναι εθιστικό!..
Κάποτε δοκίμασα για λίγο καιρό αλλά δεν είναι του τύπου μου και τα παράτησα, η φίλη μου όμως που μαζί ξεκινήσαμε την ενασχόληση έχει λάβει μέρος ακόμα και σε μπαζάρ με εξαιρετικά δημιουργήματα!
Καλή σου μέρα!

Eva Psarrou είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας
Δεν θα το έλεγα, αλλά σ' ευχαριστώ όπως και να' χει!

@ Tzina Varotsi
Ακόμα δεν ξέρω αν είναι του τύπου μου, είναι πολύ νωρίς, όμως κάτι έχω υποψιαστεί κι εγώ ως προς το εθιστικό του πράγματος. Από την ώρα που ξεκίνησα ψάχνω γύρω γύρω να δω τι μπορεί να επιδεχτεί αυτή την τεχνική!

Την καλημέρα μου, κορίτσια!

Memaria είπε...

Πάρα πολύ όμορφο!!
Καλή αρχή σου εύχομαι!
Λάτρεψα και το σχέδιο που διάλεξες να του βάλεις...χαρούμενο και φωτεινό!
Καλό Σαββατοκύριακο!