16.12.15

Η αρχή μιας παραμυθένιας ιστορίας



Μια φορά κι έναν καιρό κάπου πέρα πέρα μακριά, σε ένα μοναχικό αγρόκτημα στον χιονισμένο Βόρειο Πόλο, η κυρία Αγιο-Βασίλη απλώνει την σημαντικότερη μπουγάδα της χρονιάς. Πρέπει να λάμψει και πάλι σαν καινούργια για το μεγάλο του ταξίδι στις καμινάδες του κόσμου και στις καρδιές των παιδιών που περιμένουν με αγωνία. 
Χο-Χο-Χο λίγες μέρες απόμειναν. Θα το δείτε, θα 'ρθεί!**

******   

* Η φωτογραφία ανήκει στην πολυβραβευμένη Αμερικανίδα φωτογράφο Jamie Heiden, που γνώρισα μέσω Flickr. Ζήτησα την άδειά της να χρησιμοποιήσω κάποιες φωτογραφίες της εδώ ενδεικτικά προκειμένου να φανεί το τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό στυλ της. Μια τεχνική ξεχωριστή που εξαφανίζει τα όρια μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής, κουβαλώντας μέσα τους έντονο συναισθηματικό φορτίο και μια διάθεση φυγής, παιχνιδιού, παραμυθιού, και που όλα αυτά εκπέμπονται προς τον θεατή με έναν τρόπο μαγικό, για να γίνει με τη σειρά του μέρος και μέτοχος της ιστορίας που ξετυλίγεται μπροστά του και μέσα του.

Κάπως έτσι μάλλον βλέπει και η ίδια την δουλειά της. Για του λόγου το αληθές, μεταφράζω μέρος του σημειώματος που έχει γράψει η ίδια στο προφίλ της σελίδας της:
 
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα πέρα πέρα μακριά...ή μήπως λίγο πιο κάτω στον δρόμο και μόλις τις προάλλες; Όπως και να 'χει, είναι η αρχή μιας ιστορίας. Η ιστορία της κάθε μέρας, που λέγεται με λίγη, ελάχιστη δόση παραμυθιού. Μια ιστορία που ξεκινάει από μια φωτογραφία και προχωρά οπουδήποτε την κατευθύνει ο νους, σε έναν τόπο διαφορετικό για τον καθέναν μας.

******

* Η σελίδα της Jamie Heiden στο Flickr, στο Instagram και στο Facebook. Η επίσημη σελίδα της είναι εδώ.

******

** Η δική μου μικρή ιστορία με μια ελάχιστη δόση παραμυθιού που ξεκίνησε από την φωτογραφία της, έγινε σκέψη, συγκίνηση και συναίσθημα, έγινε διάλογος και έφτασε ως την καρδιά μου και την καθημερινότητά μου, αφού λίγο ως πολύ, όπως, όχι μόνο η κυρία Αγιο-Βασίλη αλλά όλες οι μαμάδες και σύζυγοι, έτσι κι εγώ τρέχω και δεν προλαβαίνω με τις ετοιμασίες και τις φούριες που επιβάλλουν αυτές οι μέρες, ώστε να είναι όλα έτοιμα και απαστράπτοντα για τις μαγικές στιγμές της αντάμωσης.

Λίγα ακόμη παραμυθο-ξεκινήματα για να κλείσει η ανάρτηση γλυκά και καλλιτεχνικά, με την σφραγίδα της εμπνευσμένης Jamie. (Thank you! :-))






4 σχόλια:

Teteel είπε...

Τι όμορφα έργα!

Mia Petra είπε...

Σε ευχαριστώ που μου την γνώρισες! Καλό σ/κ :)

oldthings είπε...

Εύα μου ,Χρόνια Πολλά ,αγάπη ,υγεία και ευτυχία σε σένα και την οικογένεια σου . Όμορφες φωτογραφίες που θυμίζουν άλλες εποχές !

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά!!! Ευτυχισμένο και καλότυχο το 2016!!!! Με αγάπη και υγεία για σένα και την οικογένειά σου!!!!