18.7.14

Το φεγγάρι στο πιάτο



Μια ήσυχη επαρχιακή πόλη της Αυστραλίας γίνεται το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, όταν η NASA επιλέγει τον αναμεταδότη της περιοχής, ένα τεράστιο πιάτο αναμετάδοσης που βρίσκεται χωμένο μέσα στους βοσκότοπους της αυστραλιανής υπαίθρου, ως τον πλέον κατάλληλο, προκειμένου να μεταδόσει τηλεοπτικά τα πρώτα βήματα των αστροναυτών του Απόλλων 11 πάνω στην επιφάνεια της σελήνης. 
Τα μάτια όλου του κόσμου είναι καρφωμένα στις τηλεοράσεις για εβδομάδες, παρακαλουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον τις φάσεις του κοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος, την ώρα που η ομάδα της Αυστραλίας καλείται να αντιμετωπίσει ένα πρωτόγνωρο για τα μέχρι τότε δεδομένα της καθήκον, με όλα τα ευτράπελα και δυσκολίες που μπορεί αυτό να συνεπαχθεί. 
Η ταινία The Dish βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον Ιούλιο του 1969 και συντάραξαν τον πλανήτη με τη σημασία και τη σπουδαιότητά τους. Μια ταινία ήσυχη, με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας, καθημερινούς που από μια ανεπανάληπτη συγκυρία γίνονται μέρος ενός από τα τολμηρότερα επιτεύγματα του ανθρώπινου είδους ..της κατάκτησης του διαστήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: