1.2.14

Flickr - οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Σκέφτηκα από αυτό το σαββατοκύριακο να ξεκινήσω να φτιάχνω εδώ στο blog μια ανάρτηση που να είναι αφιερωμένη στις φωτογραφίες που ανεβάζω στο Flickr της εβδομάδας που πέρασε.

Η εβδομάδα που πέρασε λοιπόν ήταν ήσυχη, χωρίς βόλτες και ιδιαίτερα happenings φωτογραφικού ενδιαφέροντος. Έτσι, ανέβασα τη φωτογραφία που έβγαλα από μια βόλτα με τον σύζυγο στο Μοναστηράκι πριν από λίγο καιρό. Είχαμε πάει να βρούμε ένα τάβλι για το εξοχικό και καταλήξαμε να ρωτάμε για ηλεκτρική κιθάρα για τον μικρό μας! Το κατάστημα ήταν γεμάτο μουσικά όργανα άτακτα στοιβαγμένα εδώ κι εκεί. Οι τοίχοι ήταν όλοι καλυμμένοι από κιτρινισμένες παρτιτούρες και, φυσικά, από βιολιά, το αγαπημένο μου όργανο.

evapsarrou.blogspot.com

Μια φωτογραφία του μικρού από την εξόρμησή μας στα χιόνια, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Με το snowboard παραμάσχαλα σκαρφαλώνει την πλαγιά για την επόμενη κατάβαση οσάν επαγγελματίας!

evapsarrou.blogspot.com

Αυτές που ακολουθούν είναι από το ταξίδι μου στην Ουαλία, όταν πήγα να επισκεφθώ τον μεγάλο μου γιο, τον ξενιτεμένο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Η πρώτη είναι η θέα ακριβώς μπροστά από την είσοδο των φοιτητικών κοιτώνων. Τα σπίτια τους όλα πανομοιότυπα! Κατάλοιπο ίσως από την εποχή της ανερχόμενης αστικής τάξης, όταν αποφάσισαν ότι τα σπίτια τους θα πρέπει να χτίζονται ομοιόμορφα χωρίς παραλλαγές ή ποικιλομορφίες, προκειμένου από μακριά να δείχνουν σαν ένα ενιαίο σύνολο. Κάπως σαν ένα μικρό παλατάκι, ώστε να συναγωνιστούν την πολυτέλεια και, κυρίως, το γόητρο της απερχόμενης απολυταρχίας.
Εντελώς διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας που κάτι τέτοιο μάλλον θα μας έπνιγε. Σε αντίθεση με τους Εγγλέζους και τους Ουαλούς, σε εμάς εδώ, όλη την Ελλάδα να γυρίσεις, ένα σπίτι ίδιο και απαράλλαχτο με ένα άλλο, δεν θα το βρεις!

evapsarrou.blogspot.com


       
Η επόμενη φωτό είναι από το πάρκο που διασχίζει καθημερινά για να φτάσει στη σχολή του. Όλα σε τάξη και αρμονία, τόσο ο περίγυρος όσο και το εσωτερικό της σχολής. Με έπιασε μια απερίγραπτη θλίψη όταν αυθόρμητα μέσα μου έκανα συγκρίσεις με τα δικά μας ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Δημόσιο πανεπιστήμιο ήταν κι εκεί, γιατί δεν υπήρχε ούτε μία κομματική αφίσα; Γιατί δεν υπήρχε ούτε ένα χαρτάκι ριγμένο στους διαδρόμους; Ένα γράφιτι στις τουαλέτες; Ούτε και ήξεραν τι θα πει κατάληψη... Τέτοιες συγκρίσεις είναι μαχαίρι στην καρδιά...

evapsarrou.blogspot.com
   
Η βροχή σταθερά παρούσα όσες μέρες έμεινα εκεί. Εδώ ο γιος μου στην ξενάγηση που μου έκανε στα πέριξ. Εθνικοί δρυμοί μέσα στα σπίτια τους...

evapsarrou.blogspot.com

       
Ακολουθεί φωτογραφία του ουαλέζικου ουρανού. Αμέτρητα πουλιά πλημμυρίζουν τη λιμνούλα του πάρκου. Οι άνθρωποι έχουν ασχοληθεί με την αισθητική ποιότητα του περιβάλλοντος χώρου τους. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το ότι ακόμα και σε σχετικά υποβαθμισμένες γειτονιές δεν έλειπαν τα πάρκα, τα γεμάτα από πουλιά, περιστέρια, κύκνους, αλλά και σκιουράκια που σκαρφάλωναν αμέριμνα στους κορμούς των δέντρων. Και οι άνθρωποι τα απολάμβαναν, περνούσαν τον χρόνο τους σε αυτά. Έπαιρναν το ρόφημα και την εφημερίδα τους και καθόντουσαν στο παγκάκι να τα απολαύσουν. Έπαιζαν με τα σκυλιά τους στις άπλες τις σκεπασμένες από μαλακό γκαζόν. Ποδήλατα παντού, άνθρωποι που έκαναν αθλητισμό, που έβγαιναν τη βόλτα τους με τα παιδιά τους, που απολάμβαναν την ησυχία και την ομορφιά του τοπίου που είχαν φτιάξει μόνοι τους, αφού κάποιος είχε ασχοληθεί. Όλα ζηλευτά.

evapsarrou.blogspot.com
   
Τα δε πουλιά, απόλυτα εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία! Εδώ ο γιος μου συνομιλεί με ένα από αυτά!
Μια φωτογραφία που ..πουλήθηκε (η πρώτη μου, ναιιι!)

evapsarrou.blogspot.com





 
Τελευταία έμεινε το σπίτι της οδού Αγίων Ασωμάτων που ανέβασα στην προηγούμενη ανάρτηση με όλα τα σχετικά της.
Αυτά γι' αυτή την εβδομάδα, την επόμενη θα επανέλθω με τις νεότερες.

Εύχομαι σε όλους καλό σαββατοκύριακο και καλό μήνα!


18 σχόλια:

Λαμπρινή είπε...

Γεια σου Εύα!Τα φωτογραφικά σου flickr είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!Όπως και όλες οι φωτογραφίες σου που έχω δει!Αυτή με τον γιο σου,ε ναι,είναι ξεχωριστή!!
Καλό μήνα!

DIMI είπε...

Εξαιρετικές όλες οι φωτογραφικές σου λήψεις Εύα μου!!!Συγχαρητήρια γιά τήν φωτό μέ τόν γιό σου!!!Αξιζε καί χαίρομαι πολύ γιά τήν επιτυχία σου!!!Ο μικρός κουκλί!!!Νά τούς χαίρεσαι καί τούς δύο!!Γέλασα μέ τήν παρατήρησή σου γιά τά τήν ομοιότητα τών σπιτιών!!This is Greece!!!Σέ όλα ξεχωρίζουμε!!Χα χα!!!Καλό καί ευλογημένο μήνα!!!Φιλάκια!!!

oldthings είπε...

Πραγματικά εξαιρετικές φωτογραφίες ! Το άξιζες που πουλήθηκε η φωτογραφία σου ! Δείχνει πόση οικειότητα μπορεί να έχουν οι άνθρωποι με τα άλλα πλάσματα και μάλιστα διακρίνω ένα βλέμμα διερεύνησης ,περιέργειας ,αναγνώρισης εκατέρωθεν ,μέσα σε αυτό το βροχερό τοπίο .

Ποδηλάτισσα είπε...

Εύα μου οι φωτογραφίες σου όλες υπέροχες.... αυτή με τον γιό σου μοναδική!!!!!!!!!!!!! Καλό μήνα!!!!!! Φιλιά!!!!

Teteel είπε...

Καλή αρχή στις πωλήσεις!!!!!!!!!
Θαυμάσια φωτό.
Ωραία ιδέα να κάνεις ανάρτηση με τις φωτος στο φλικρ.
Καλό μήνα να έχεις,
φιλιά.

Summertime Blues είπε...

πολύ καλό σου μήνα.

Memaria είπε...

Μου άρεσαν όλες πάρα πολύ!!
Ειδικά αυτή που πουλήθηκε είναι έργο τέχνης!!..μπράβο και εις ανώτερα!!!....πολύ χάρηκα..
Φιλιά και καλό μήνα!

Margo είπε...

Μου αρέσει πολύ η φωτογραφική σου ματιά Εύα μου ιδιαίτερα όταν έχει ανθρώπινο στοιχείο. Η φωτογραφία που πουλήθηκε καταπληκτική!!!!! Εύχομαι να συνεχίσεις το ίδιο καλά :-)

Φιλιά πολλά!

myStickland είπε...

είναι υπέροχες φωτογραφίες, μα νομίζω ότι το πιο αξιοθαύμαστο σε αυτές είναι ότι "σκορπούν" συναισθήματα :)
κι είναι ωραίο να μοιράζεσαι...

Eva Psarrou είπε...

@ Λαμπρινή Μ.
Να' σαι καλά Λαμπρινή μου, σ' ευχαριστώ κι επίσης!

Eva Psarrou είπε...

@ DIMI
Συμφωνώ, σε όλα ξεχωρίζουμε! Παρόλο που έμεινα λίγο, είδα ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μεγάλες σε πολλούς τομείς. Φιλιά και καλό μήνα!

Eva Psarrou είπε...

@ oldthings
Η οικειότητα έχει δημιουργηθεί γιατί πρώτα δημιουργήθηκε κλίμα εμπιστοσύνης. Τα πουλιά και τα ζώα που ζουν στα πάρκα ξέρουν ότι δεν θα τα πειράξει κανείς κι έτσι μπορούν και ανταποκρίνονται. Δεν φοβούνται τους ανθρώπους όπως εδώ.
Καλό μήνα!

Eva Psarrou είπε...

@ Ποδηλάτισσα
Merci beaucoup, ma cherie! Φιλιά και καλό μήνα!

Eva Psarrou είπε...

@ Teteel
Teteel μου, ήταν τυχαίο :-) Η αίσθηση όμως έχει μείνει και ήταν φοβερή!
Για τις φωτογραφίες, είπαμε, εκεί η γκαλερί μου, εδώ το σπίτι μου.
Φιλιά και καλό μήνα!

Eva Psarrou είπε...

@ Summertime Blues
Επίσης :-)

Eva Psarrou είπε...

@ me (maria)
Συνέπεσαν πολλά, το σκηνικό, τα μοντέλα, το φως, η βροχή, η στιγμή... Ήμουν με την τσάντα και την ομπρέλα, τα χέρια μου ήταν γεμάτα, σκοτώθηκα να βγάλω τη φωτογραφική μου να μη χάσω αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου και ήμουν πολύ τυχερή που τελικά το πρόλαβα! Και που δεν έριξα τη μηχανή μέσα στον πανικό χαχα :-))
Φιλιά και καλό μήνα!

Eva Psarrou είπε...

@ Margo
Τώρα τελευταία έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά σιγά το ανθρώπινο στοιχείο μέσα στα κάδρα μου, η αλήθεια είναι ότι το είχα πάρει λίγο από φόβο.
Σ' ευχαριστώ πολύ, Μαρία μου, φιλιά και καλό μήνα!

Eva Psarrou είπε...

@ myStickland
Όπως κάθε μορφή τέχνης που σέβεται τον εαυτό της. Αυτή είναι η επιδίωξή μου από την αρχή και χαίρομαι όταν το βλέπω μερικές φορές να γίνεται αντιληπτό.
Καλό μήνα!