10.2.14

Μιας μέρας εξοχή

Η ευκαιρία ήρθε μετά από αρκετό καιρό κι έτσι με το που ξημέρωσε η Κυριακή και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκαμε στο αυτοκίνητο και εκδράμαμε για το εξοχικό. Το παράθυρο μισάνοιχτο, ένας ήλιος λαμπερός που υποσχόταν μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα για τη μονοήμερη εκδρομή μας και ένας δρόμος ανοιχτός με την πόλη να ξεμακραίνει πίσω μας ανίσχυρη να μας κρατήσει κοντά της, τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες, έφταναν για να μας αλαφρώσουν αισθητά τη διάθεση.

Η ανάταση κορυφώθηκε με το που φτάσαμε στον προορισμό μας. Ο άνεμος σιγοτραγουδούσε μέσα από τις φυλλωσιές των δέντρων λες και μας καλωσόριζε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο

evapsarrou.blogspot.com






 
ενώ κοπάδια τα γλαροπούλια συνωστίζονταν πάνω από τις κεραμιδοσκεπές των σπιτιών που είναι διάσπαρτα χτισμένα εδώ κι εκεί μέσα στον κάμπο χαλώντας τον κόσμο με τα ενθουσιώδη κρωξίματά τους

evapsarrou.blogspot.com






 
Μια περιοχή όπου ευδοκιμούν ιδιαίτερα οι αμυγδαλιές και τέτοια εποχή είναι όλες τους ανθισμένες. Είναι πραγματική απόλαυση να τις χαζεύεις, τόσο από μακριά

evapsarrou.blogspot.com









   
όσο βέβαια και από κοντά. Κάθε ανθός και ένα μικρό έργο τέχνης...

evapsarrou.blogspot.com





 
Προς μεγάλη μας έκπληξη είχε ανθίσει και η δική μας, πρώτη φορά που την είδαμε ντυμένη στ' άσπρα!

evapsarrou.blogspot.com



 
Τα μανουσάκια έχουν πλέον κάνει τον κύκλο τους και μόνο σποραδικά μπορούσες να δεις κάποια που ακόμα κρατούσαν τον ανθό τους. Έχει φτάσει η εποχή που ετοιμάζονται οι φρέζες, τα παρτέρια γύρω από το σπίτι έχουν γεμίσει από μπουμπούκια έτοιμα να σκάσουν.

evapsarrou.blogspot.com




 
Δεν μου έκανε καρδιά να μπω στο σπίτι. Μάζεψα χόρτα (μη γελάτε!) που τώρα τελευταία αρχίζω να αναγνωρίζω. Το κτήμα έχει πολλών λογιών αλλά εγώ ξέρω μόνο τα αγριοράδικα και τους ζοχούς, έτσι η σημερινή σαλάτα θα περιέχει - μαντέψτε - αγριοράδικα και ζοχούς!
Ούτε και ο Νίκος πάτησε καθόλου μέσα στο σπίτι, βέβαια. Εκείνος καταπιάστηκε με το κάψιμο των κλαδιών από τους φοίνικες και άλλα ξερόχορτα που είχε ξεβοτανίσει από προηγούμενες φορές.

evapsarrou.blogspot.com


 
Το σπίτι θυμιατίστηκε για τα καλά, το σκηνικό θύμιζε κάτι από ταινία του Αγγελόπουλου! :-)

evapsarrou.blogspot.com

 
Μόνα τους βρίσκουν το δρόμο ν' ανθίσουν, να είναι έτοιμα για την άνοιξη που δεν αργεί να φανεί, να δώσουν δρόμο στον κύκλο της ζωής

evapsarrou.blogspot.com

Λιλιπούτεια και τριανταφυλλένια ροζ κίτρινα μπουκετάκια ομορφιάς

evapsarrou.blogspot.com

και μαργαρίτες ήλιοι χρυσοί πάνω στην αγέλαστη πέτρα

evapsarrou.blogspot.com



 
Βολβοί και αγριολούλουδα σε απόλυτα αρμονική συμβίωση, ένα χάρμα οφθαλμών και ένα μάθημα ζωής από την ίδια τη Μητέρα Φύση

evapsarrou.blogspot.com


   
Tα γεράνια μπήκαν κι αυτά ξανά στον χορό της ανθοφορίας, παρόλη την πανωλεθρία που είχαν πάθει με την παγωνιά του προπέρσινου χειμώνα

evapsarrou.blogspot.com




 
Δε χόρταινε το μάτι να βλέπει χρώματα και ομορφιά. Ένα κομμάτι της θα ερχόταν φυσικά και στην Αθήνα. Μερικά ανθισμένα κλαδιά αμυγδαλιάς και λίγες πρώτες ύλες από τη φύση για διακοσμητικές παρεμβάσεις στο σπίτι, στο οποίο ποτέ δεν λείπουν τα δώρα της.

evapsarrou.blogspot.com


 
Η μέρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε. Την ευχαριστηθήκαμε και τη χορτάσαμε τόσο που μας φάνηκε ότι λείψαμε για μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως επιστρέψαμε ανανεωμένοι και ευδιάθετοι και με τις μπαταρίες γεμάτες για την καινούργια εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Τέτοιες μέρες λουσμένες από ήλιο και φως μέσα στην ομορφιά και την ηρεμία της εξοχής δεν μπορούν παρά να λογούνται κερδισμένες μέρες.

evapsarrou.blogspot.com



16 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ευχαριστηθήκαμε κι εμείς μαζί σου αυτή τη βόλτα, τη γεμάτη χρώματα και αρώματα της φύσης !!!!!
Πολύ ωραίες φωτογραφίες !!!

DIMI είπε...

Απόλαυση οι φωτογραφίες σου Εύα μου!!Πολύ όμορφη η βόλτα πού μάς πήγες!!Η Ανοιξη σέ όλο της τό μεγαλείο !!Οι αμυγδαλιές σου,χάρμα οφθαλμών!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

Σοφία είπε...

Μαγεία !!
Ευάκι, αναρωτιέμαι με τι καρδιά αφήσατε αυτόν τον τόπο
και γυρίσατε πίσω !!!!!!
Σε φιλώ

Memaria είπε...

Οι αμυγδαλιές είναι τόσο όμορφες και μόνο από μακριά είδα φέτος κάποιες...
Πολύ τη χάρηκα τη βόλτα σας και τις υπέροχες φωτογραφίες σου!...και το νιώθω όλο και περισσότερο πως κάτι αλλάζει..η άνοιξη δεν είναι πολύ μακριά πια..σχεδόν τη μυρίζω!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

Teteel είπε...

Καταπληκτικές οι φωτος σου!
Γεμίσαμε χρώματα και μυρωδιές και φως!
Υπέροχα όμορφη η φύση, πάντα.

Eva Psarrou είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας
Ήρθε νωρίς η άνοιξη φέτος, χαίρομαι που την ευχαριστήθηκες, έστω και εικονικά :-)
Καλή εβδομάδα, σ' ευχαριστώ πολύ!

Eva Psarrou είπε...

@ DIMI
Μια σταλίτσα αμυγδαλιά και ήταν σκεπασμένη από ανθούς! Έχει άλλη αίσθηση όταν έχεις δει το δέντρο σε όλες τις φάσεις του, όπως τώρα, που μόλις μπήκε στην ενηλικίωσή του!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!

Eva Psarrou είπε...

@ Σοφία
Με καρδιά βαρειά, όπως κάθε φορά που φεύγουμε από εκεί, αλλά και τι να κάνεις... αναμονή μέχρι την επόμενη φορά, τι άλλο! :-)
Φιλιά, Σοφία μου, καλή σου εβδομάδα!

Eva Psarrou είπε...

@ me (maria)
Κι εγώ αυτή την αίσθηση είχα, ότι είναι προ των πυλών και όπου να' ναι θα σκάσει μύτη!
Να' σαι καλά, Μαρία μου, φιλιά και καλή εβδομάδα!

Eva Psarrou είπε...

@ Teteel
Αναζωογονεί, ηρεμεί, ξεκουράζει, εμπνέει.. Η επαφή με τη φύση μόνο καλό μπορεί να κάνει, σε μένα τουλάχιστον λειτουργεί πάντα με τον πιο ευεργετικό τρόπο!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!

Mia Petra είπε...

Αγαλλιάζει η ψυχή μου με τις φωτογραφίες σου. Το μόνο που με παρηγορεί είναι που μένω στην εξοχή κι έτσι τα συναντώ όλα αυτά γύρω μου καθημερινά, αλλιώς θα με έπιανε ένας καημός...! Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ πολύ που μου επιτρέπεις να αναρτήσω κάποια φωτογραφία σου όταν το θελήσω. Σε φιλώ και καλό σου βράδυ! :)

Ποδηλάτισσα είπε...

Υπέροχη η βόλτα σας στο εξοχικό και ευχαριστούμε που μας πήρες μαζί σου!!!!!!! Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές.... αυτές με τα λουλούδια σκέτοι πίνακες ζωγραφικής!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!

Δημιουργία είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες. Η φύση άρχισε να ξυπνάει και να δείχνει τις ομορφιές της.

Eva Psarrou είπε...

@ Joan Petra
Είσαι πολύ τυχερή που ζεις κοντά στη φύση, εμείς πρέπει να ξεκλέψουμε λίγες ώρες από δω και λίγες από κει για να δραπετεύσουμε από τη μέγγενη της πόλης, έστω και για αυτό το λίγο.
Καλή σου μέρα!

Eva Psarrou είπε...

@ Ποδηλάτισσα
Χαρά μου που με ακολουθήσατε!! Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου για το όμορφο σχόλιο, να' σαι καλά! Καλή σου μέρα!

Eva Psarrou είπε...

@ Δημιουργία
Πράγματι, η άνοιξη βρίσκεται ήδη στο κατώφλι μας. Την καλημέρα μου!