20.1.14

Προσοχή, ιός από blog!

Μέσα στο σαββατοκύριακο έπαθα μια μεγάλη λαχτάρα που πρέπει να τη μοιραστώ για να περιοριστεί το κακό όσο γίνεται περισσότερο. Το blog μου δέχτηκε επίθεση από κακό λογισμικό που μπλόκαρε τα πάντα και μου έβγαλε ως πηγή προέλευσής του το ιστολόγιο: xeiropoihma.blogspot.com.
Δεν ξέρω αν το γνωρίζει η κάτοχος του συγκεκριμένου ιστολογίου ή αυτή η επίθεση συμβαίνει ερήμην της, όμως φοβάμαι να ξαναμπώ στη σελίδα της για να την ενημερώσω μην πάθω χειρότερα. Αν υπάρχει κάποιος γνωστός της που μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της ας το κάνει προτού προσβληθούν και άλλα blogs από τον ιό.
Το δικό μου δείχνει ότι μάλλον έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με το που διέγραψα τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα από τη λίστα των ιστολογίων μου. Επόμενο βήμα, να προμηθευτώ ένα ισχυρό antivirus να προστατέψει τους χώρους μου από παρόμοιες επιθέσεις.
Αναρωτιέμαι καμιά φορά τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που βρίσκουν ευχαρίστηση με το να καταστρέφουν τους υπολογιστές του κόσμου απλά για να κάνουν την πλάκα τους.

evapsarrou.blogspot.com



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kι εγώ πολλές φορές το έχω αναρωτηθεί... Σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Να είσαι καλά!

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Ωχ ελπίζω να μην είχες σοβαρό πρόβλημα...

DIMI είπε...

Kαλημέρα Ευα μου!!!Εγώ έχω εντoπήσει καί άλλα μπλόγκς,καί κυρίως από ότί έμαθα,αυτό συμβαίνη από διάφορα χαζά gifs πού βάζουν ή αλλάζοντας τά tamplates σέ άλλα εκτός τού blogger!Σωστά έπραξες καί τό διέγραψες από τήν λίστα σου,τό είχα πάθει,εγώ δέν τό έβλεπα αλλά μία φίλη μπλόγκερ πού είπε ποιό ήταν καί τό διέγραψα!Πάω νά δώ εάν έχω στήν λίστα μου, αυτό πού μάς είπες!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Καλησπέρα Εύα μου!!!! Το συγκεκριμένο blog ήταν πολύ ωραίο και το παρακολουθούσαν πάρα πολύ φίλοι bloggers γιαυτό και αυτό το Σαββατοκύριακο έπεσε μεγάλη επιδημία στην γειτονιά!!!! Θέλω να πιστεύω πως η κοπέλα που το έχει μάλλον δεν είναι υπεύθυνη γιαυτό που συνέβη!!!!!! Ευτυχώς το νέο μεταδόθηκε γρήγορα και μάλλον κανείς δεν έπαθε ζημιά!!!! Φιλιά!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Είναι λες και κάναμε ..κοινό ανακοινωθέν φίλη μου! Να πάρεις γρήγορα αντιβάριους αν θες σου λέω το τίτλο του δικού μου που μου έβαλε και είναι επαγγελματικός για αρχεία .

ria είπε...

καλά έκανες και μας ενημέρωσες εύα μου. ευχαριστούμε!

Eva Psarrou είπε...

Ευτυχώς το πρόβλημα με το δικό μου ιστολόγιο έχει ξεπεραστεί. Είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν πρόθεση της κοπέλας να δημιουργηθεί από το μπλογκ της αυτή η αναστάστωση. Ας ελπίσουμε να λυθεί το πρόβλημα με το ιστολόγιό της ώστε να ξαναμπεί στις λίστες των ιστολογίων μας.
Καλό απόγευμα, κορίτσια!

Mia Petra είπε...

Το έπαθα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ξέρω από ποιο blog. Κι υποτίθεται ότι το δικό μου αντιβάϊρους ήταν της προκοπής, αλλά... Καλό βράδυ, καλώς σε βρήκα!

Eva Psarrou είπε...

@ Joan Petra
Όπως είπε και η DIMI, το πρόβλημα προκύπτει συνήθως από διάφορα widgets που μπορεί να βάλει κανείς στο μπλογκ του ανυποψίαστος και αυτό να μπλοκάρει ή και να μολύνει όλο το ιστολόγιο και όσους το παρακολουθούν. Είναι να μη σου τύχει...
Ελπίζω να το ξεπέρασες, πολύ έπαθαν ζημιά το τελευταίο διάστημα από ότι φαίνεται.
Καλώς ήρθες, Joan, και καλό σ/κ!