30.4.13

Ευχές για Καλή Ανάσταση


Ξεχορταριάστηκε, ξαραχνιάστηκε, συγυρίστηκε, κρεμάστηκαν μοσχοπλυμένες κουρτίνες, στρώθηκαν φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια, ανοίχτηκαν πόρτες και παράθυρα να λουστεί με τ' απριλιάτικο φως και ν' αρωματιστεί με τον πευκίσιο αέρα και άστραψε και πάλι σαν καινούργιο.  Μας πήρε ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο, κουραστήκαμε και οι δυο μας πολύ, δεν πήραμε ανάσα, αλλά τα καταφέραμε και πλέον είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί απαστράπτον και γιορτινό για τις Άγιες μέρες της Ανάστασης. Πέντε μέρες πλήρους αποτοξίνωσης από όλα μόνο εγώ, η οικογένειά μου και η Μητέρα Φύση.
Οι ετοιμασίες βέβαια ακόμα καλά κρατούν, σειρά έχει η κουζίνα που έχει την τιμητική της όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τα λαμπριάτικα κουλουράκια, τα τσουρέκια, τα κόκκινα αυγά.. Να χαρούν τα παιδιά ξεγνοιασιά που δεν βλέπουν την ώρα να βουτήξουν στη θάλασσα για το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού, να χαρούμε ο ένας τον άλλον αυτές τις Άγιες ημέρες που θα είμαστε για πρώτη φορά όλοι μαζεμένοι μετά την απόλυση του γιου μου από τον στρατό. Εννέα μήνες κύλησαν σαν το νερό, περνάει ο χρόνος και είδηση δεν παίρνεις...
Μεγάλη Τρίτη σήμερα, Μεγάλη Εβδομάδα, σωτήριον έτος: 2013. Ημέρες που επιβάλλεται να είναι ημέρες νηστείας και περισυλλογής, ημέρες κατάνυξης και απολογισμού, μιας εσωτερικής προετοιμασίας, ενός αδειάσματος από τα υλικά, για να μπορέσουμε να δεχτούμε τα πνευματικά, την ανάταση που οδηγεί στην Ανάσταση, στη νίκη δηλαδή της ζωής κατά του θανάτου, με όποια μορφή κι αν έρχεται στις ζωές μας, αλλά και το νόημα των ημερών, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο αγάπη. Αγάπη για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους φίλους και συγγενείς μας, τους γείτονές μας, αγάπη για όλο τον κόσμο. Αυτό και μόνο αν μπορούμε να κρατήσουμε από τη θρησκεία μας που την Κυριακή γιορτάζει τη μεγαλύτερη γιορτή της, την πιο σημαντική, είναι θαρρώ αρκετό. Είναι μια νίκη.
Εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση σε όλους, χαρίστε αγάπη στους γύρω σας όση μπορείτε πιο πολλή, γεμίστε από αγάπη την καρδιά σας και να είστε βέβαιοι ότι θα σας επιστραφεί πίσω στο ακέραιο και ακόμα περισσότερη. Γιατί η αγάπη μόνο όταν μοιράζεται πολλαπλασιάζεται.


Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα!


12 σχόλια:

maria είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα Εύα μου. Καλά να περάσετε όλη η οικογένεια, χαρήτε την φύση, την θάλασσα και ο ενας τον άλλον. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία απο την συγκεντρωμένη και αγαπημένη οικογένεια.
πολλά φιλιά

DIMI είπε...

Εύα μου,Καλή Ανάσταση καί καλό Πάσχα νά έχετε!Νά περάσετε υπέροχα στόν μικρό δικό σας παράδεισο!!Καλός πολίτης,στόν γιό σου!!Καί τού χρόνου οι πασχαλινές σου μαγειρικές δημιουργίες!!Πολλά φιλιά!

E. είπε...

Να περασετε πολυ καλα ευχομαι! Καλο Πασχα!

Margo είπε...

Πανέμορφο το σπιτικό σας. Σπιτικό δεν εννοώ μόνο το σπίτι αλλά και όλα τα έμψυχα που το κατοικούν. Κάτι σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι στο νεότερό του :-)

Καλή Ανάσταση Εύα μου σε σένα και στην οικογένειά σου.

Evie είπε...

Πέρασαν κιόλας 9 μήνες από τότε που είχες συνοδεύσει τον γιοκα σου στο κέντρο διεχορμενων, απίστευτο, Καλός πολίτης και καλές σπουδές και η καλή τύχη στον δρόμο του.

Λάμπει ο τόπος Εύα μου, χαλάλι ο κόπος σας. Να περάσετε χαρούμενοι με μαγικες στιγμές?

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα να έχετε!

Φιλι πασχαλιατικης αγάπης!

Kiki Aposeki είπε...

Καλός πολίτης και καλή τύχη του εύχομαι!!! Να περάσετε τέλεια!!! Καλή Ανάσταση!!!!

Poet είπε...

Ναι, αυτό είναι το πνεύμα και αυτή η πράξη των ημερών. Σας χαίρομαι και σας ζηλεύω (λιγάκι). Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, Εύα μου, σε σένα και στους αγαπημένους σου.

Lyriel Bee είπε...

Πέρασε ο καιρός.. πότε πήγε, πότε τελειώνει! :)
Καλά να περάσετε Εύα, καλή Ανάσταση !!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Και πόσο χαίρομαι που σας δίνεται η ευκαιρία να χαρείτε ο ένας την συντροφιά του άλλου σε ήπιους τόνους. Πανεμέμορφος ο χώρος σας και το πηγάδιιιι!

Καλή Ανάσταση!

Eva Psarrou είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα όμορφα σχόλιά σας, ελπίζω να τα περάσατε το ίδιο όμορφα όπως κι εμείς. Τις καλύτερες ευχές μου σε εσάς και τους αγαπημένους σας - Χρόνια πολλά!

Λιακαδα © είπε...

Χρονια Πολλα! Σου εύχομαι έτσι να περνας πάντα ομορφα! Και με παρέα γιατι η αγάπη μόνο όταν μοιράζεται πολλαπλασιάζεται :) .

Eva Psarrou είπε...

@ Λιακαδα
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και για το πέρασμα. Ευχές κι από μένα!