26.7.12

Δεσμοί Αίματος - το πρώτο μου μυθιστόρημα

Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ποιήματα, μικρές ιστορίες, άρθρα σε διάφορα έντυπα, εδώ, στο μπλογκ μου.. Όλα όμως ήταν μικρής έκτασης. Η μεγαλύτερή μου ιστορία (η οποία μάλιστα βραβεύτηκε και σε διαγωνισμό διηγήματος παίρνοντας την τρίτη θέση) δεν ξεπερνούσε τις τριάντα σελίδες.

Όμως, δεν με κάλυπτε εξ' ολοκλήρου. Στην άκρη του μυαλού μου υπήρχε πάντα μια λαχτάρα να γράψω κάτι μεγαλύτερο. Ήθελα να γράψω ένα μυθιστόρημα, σαν κι αυτά που διάβαζα τόσα χρόνια, μια ιστορία με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που όμως η ζωή τους τους βάζει μπροστά σε καταστάσεις όπου καλούνται να φτάσουν στα όρια των αντοχών και του χαρακτήρα τους, να διανύσουν το εύρος και το βάθος της προσωπικότητάς τους από το ένα άκρο ως το άλλο μέσα από ανατροπές και αναθεωρήσεις.

Δεν τολμούσα να το κάνω πράξη. Μερικές φορές, όταν έχεις διαβάσει πολλά και σημαντικά πράγματα από μεγαθήρια του πνεύματος, αυτό μπορεί να σου γυρίσει και μπούμερανγκ. Εννοώ, ότι σε σύγκριση με όλους αυτούς και τα έργα τους, θεωρείς αστείο ακόμα και να επιχειρήσεις να κάνεις κάτι από μόνος σου. Τα αντιμετώπιζα με τόσο δέος που αισθανόμουν τη δική μου φωνή να εξαφανίζεται από τον χάρτη του δημιουργικού μου κόσμου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γι' αυτό.

Το συζήτησα με έναν καθηγητή μου, με τον οποίο ακόμα επικοινωνώ μετά από τόσα χρόνια, το συζήτησα με κάποιους φίλους κοντινούς που είχαν κάποια σχέση με τον χώρο με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, αφού είχε γίνει ένα σαράκι που μου έτρωγε τα σωθικά. Ήθελα να γράψω και δεν μπορούσα! Φοβόμουν...

Μερικές φορές, αυτό που λένε, ότι πρέπει να συμπέσουν οι συγκυρίες για να πάρει κάτι μπροστά, έχει πράγματι ισχύ. Αυτό έγινε σε μένα. Το συζητούσα με κάποιον φίλο, λέγοντάς του πόσο φοβόμουν μήπως αρχίσω να γράφω βλακείες και η απάντηση κεραυνός που εισέπραξα μου έφτασε για να ξεκινήσω: "Ε, και;" Αυτό μου είπε. "Το πρόβλημά σου δεν είναι τι θα γράψεις, αλλά να ξεκινήσεις να γράφεις. Θέλεις να γράψεις μυθιστόρημα, έτσι δεν είναι; Ε, ο μόνος τρόπος για να γράψεις ένα μυθιστόρημα είναι να καθίσεις κάτω και να το γράψεις."

Με σόκαρε η απλότητα της σκέψης του, που όμως αποκαλύφθηκε ως η μεγάλη κρυμμένη αλήθεια που αναζητούσα. Αν ήθελα να γράψω, έπρεπε να καθίσω να γράψω. Τι πιο απλό! Καλοκαίρι ήταν όπως και τώρα. Καθόμουν στη βεράντα και η ησυχία ήταν τόσο απόλυτη γύρω μου που μπορούσα να ακούσω την εσωτερική μου φωνή με μεγάλη ευκρίνεια. 'Ο μόνος τρόπος για να το γράψεις, είναι να καθίσεις και να το γράψεις.' Κι έτσι όπως μου έρχονταν σαν αποκάλυψη αυτές οι λέξεις σηκώθηκα, πήγα στο γραφείο μου, άνοιξα τον υπολογιστή μου σε ένα έγγραφο word και ξεκίνησα να γράφω. Έτσι απλά. Ξεκίνησα και μετά δεν είχα σταματημό. Στην αρχή έκανα κάποιους άγαρμπους χειρισμούς, κάπου μου έφευγε κάπου με τράβαγε, όμως μετά από λίγο άρχισε να κυλάει σα νερό, πολλές φορές σαν χείμαρρος, μέχρι που το τελείωσα πριν καλά-καλά το καταλάβω. Σχεδόν μόνο του με οδήγησε προς τα εκεί. Και τι λύτρωση όταν έφτασα στην πιο πολυπόθητη λέξη απ' όλες, τη λέξη ΤΕΛΟΣ. Το είχα τελειώσει!

Για περισσότερο από έναν χρόνο το μυθιστόρημά μου καθόταν κλεισμένο στο συρτάρι του γραφείου μου. Μια όμορφη ιδέα που ήρθε από τον e-φίλο Gyro με έκανε να αλλάξω γνώμη και να το βγάλω προς τα έξω. 'Η τέχνη είναι για να μοιράζεται' μου είπε και θυμήθηκα τον εαυτό μου να γράφει την ίδια φράση σε κάποιο σχόλιό μου που απαντούσε στην απορία ενός αναγνώστη στους Εαπίλεκτους γιατί κάθομαι και ασχολούμαι με τα του ΕΑΠ, αφού δεν υπάρχει καμία απολαβή για μένα. Το μόνο που διέφερε ήταν το ουσιαστικό. Αντί για τέχνη είχα γράψει γνώση, μικρή όμως η διαφορά, αφού και η τέχνη και η γνώση είναι για να μοιράζονται. Μετέτρεψα λοιπόν τους Δεσμούς Αίματος με οδηγό τις οδηγίες του σε ηλεκτρονική μορφή και σας το παρουσιάζω! :)

Με αυτή την ανάρτηση σας αποχαιρετώ για το καλοκαίρι. Σας εύχομαι να περάσετε καλά, να περάσετε τέλεια, είτε φύγετε είτε μείνετε. Εγώ φεύγω αύριο, για λίγο. Για μετά, βλέπουμε.
Θα περνάω να σας βλέπω όποτε επιστρέφω στο σπίτι.

Εύχομαι σε όλους σας Καλό Καλοκαίρι!


Book reviews:

α) από Gyro


β) από maria



Νέα Ενημέρωση:


Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τα καλά σας λόγια!


Έχετε δίκιο για το δύσκολο της ανάγνωσης μέσα από την οθόνη του υπολογιστή. Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι, κι εγώ θέλω να μπορώ να το κρατάω στα χέρια μου, να έχω φυσική επαφή με το βιβλίο που διαβάζω, να ακούω τις σελίδες στο γύρισμά τους, να μυρίζω τη μυρωδιά του, να σημειώνω πάνω του..


Όμως, είμαι πολύ ντροπαλή για να αποφασίσω να το τρέξω σε εκδοτικούς οίκους, δεν μου πηγαίνει καθόλου αυτό το κομμάτι της προώθησης της δουλειάς, το βλέπω σαν εφιάλτη. Γι' αυτό και δεν βγήκε από το συρτάρι παρά μόνο όταν ο Gyro μου υπέδειξε και αυτή την εναλλακτική της ηλεκτρονικής παρουσίασης, την οποία δεν είχα σκεφτεί ως τότε. 

Το να το βγάλω σε ηλεκτρονική μορφή ήταν η αμέσως επόμενη δυνατή επιλογή για μένα που γενικά δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις με προωθήσεις, marketings και τα λοιπά συναφή.
Εννοείται πως ο απώτερος σκοπός είναι να βρεθεί εκδότης και το βιβλίο να εκδοθεί κανονικά, σε έντυπη μορφή και να πάρει το δρόμο του στα ράφια των βιβλιοθηκών μέσω της κλασικής, παραδοσιακής έντυπης οδού. Στο εξωτερικό αυτά τα κάνουν αντζέντηδες, εδώ όλα πρέπει να τα κάνουμε μόνοι μας, σνιφ.... 

:)


Σας ευχαριστώ και πάλι!


38 σχόλια:

meril είπε...

συγχαρητήρια λοιπόν και να ναι καλοδιάβαστο!
(αν ζητήσω τις οδηγίες για το πως;)

Eva Psarrou είπε...

@ meril
Σ' ευχαριστώ, meril!
Αν πατήσεις στο κέντρο της εικόνας σου το ανοίγει σε πλήρη οθόνη. Στα δεξιά και αριστερά δίπλα στην κάθε σελίδα υπάρχει βελάκι. Πατώντας εκεί γυρνάς τις σελίδες. Για μεγένθυση της εικόνας πατάς μέσα στη σελίδα και μεγαλώνεις τη γραμματοσειρά όσο σε βολεύει.
Οι ίδιες οδηγίες ισχύουν και για το εικονίδιο που υπάρχει στο πλαινό μενού του blog.
Καλό απόγευμα!

eirini είπε...

Καλά έχω πάθει πλάκα!!!! Εσύ φεύγεις κι εμάς μας άφησες δουλειά εδώ!!!!! Καλέ πώς μπορώ να το εκτυπώσω;;;;; Μπορώ;;;; Αν δεν μπορώ, θα το διαβάσω μέσω υπολογιστή, το ίδιο είναι!!!!
Εύα μου συγχαρητήρια!!! Είναι πάρα πολύ όμορφο αυτό που έκανες και μπράβο τον φίλο σου που με μία τόσο απλή σκέψη σε ώθησε σ'αυτό!!!! Επίσης βρίσκω εξαιρετικό το γεγονός ότι έβαλες σε ηλεκτρονική μορφή!!!
Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία!!!!!
Καλη ξεκούραση και να περάσεις πολύ όμορφα ότι κι αν κάνεις!!!!
Φιλιά πολλά!!!!

Gyro είπε...

Υπόσχομαι να το διαβάσω πολύ σύντομα και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ευχαριστώ επίσης που μου θύμισες το πέρασμά μου από το ΕΑΠ πριν 5 χρόνια. Θα σου πω λεπτομέρειες αν θες ιδιωτικά. Όμορφη εμπειρία.

Θα επανέλθω.

Gyro είπε...

Το ξεκίνησα και μου αρέσει. Εννοώ ότι θα το συνεχίσω (μέχρι τη σελ 12 διάβασα)

Την επόμενη φορά καλά θα είναι να μην επιτρέπεις (από τις ρυθμίσεις κατά την διαδικασία upload) την εκτύπωση ή το downloading) Δεν ξέρεις πώς μπορεί κάποιος να επωφεληθεί.

Από το επόμενο τώρα.. Γνώμη μου είναι βέβαια. Εγώ τα έχω read only.

Αν κάποιος βέβαια πραγματικά θέλει να σου τα κλέψει θα το κάνει.

Από την άλλη δεν μπορείς να τα κρατάς σε ένα σκοτεινό συρτάρι.
Είπαμε πρέπει η τέχνη να μοιράζεται, αλλά και ο κόπος του συγγραφέα κάπως να αναγνωρίζεται..

Eva Psarrou είπε...

@ eirini
:))) thnxxx!!! :))
Νομίζω ότι με τις ρυθμίσεις που έκανα μόνο το διαβάζεις, αυτό επιδίωξα τουλάχιστον, για ευνόητους λόγους.
Φιλιά πολλά, καλή ξεκούραση και σε σένα!

Eva Psarrou είπε...

@ Gyro
Το ξεκίνησες κιόλας;; :)
Πώς τα έκανες read only; Το μόνο που με ρώτησε ήταν αν επιτρέπω το free download και επέλεξα όχι. Στείλε μου όποτε ευκαιρήσεις πληροφορίες σχετικά. Με ενδιαφέρει επίσης να μου πεις και για το ΕΑΠ και θα σου απαντήσω και για μένα.
Σ' ευχαριστώ και πάλι για την ιδέα και για τη βοήθεια, να' σαι καλά!

Gyro είπε...

Όταν λέω read only εννοώ ακριβώς αυτό το να μην επιτρέπεις το downloading.

Πού να σου στείλω για την εμπειρία μου περί ΕΑΠ?
Εκτός και αν έχει email στο blog και δεν το πρόσεξα..

Gyro είπε...

Δεν ξέρω για΄τι αλλά δεν το βλέπω στην σελίδα του blog

Πατάω κλικ στην άδεια εικόνα και μετά page not found

Eva Psarrou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Gyro είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Gyro είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο

maria είπε...

Ευα μου, χάρηκα πάρα πολύ με την σημερινή σου ανάρτηση. Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή, αύριο θα αρχίσω το διάβασμα είμαι σίγουρη ότι το δικό σου μυθιστόρημα θα μου αρέσει. Θα σου πω την γνώμη μου όμως όταν το διαβάσω.
καλά να περάσεις όπου και να πας.
εγώ είναι σαν να λείπω γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο για μπλόγκινγ.
φιλιά πολλά

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Φίλη μου, ό,τι μα ό,τι κι αν γράφεις δεν θέλω να σε κυριεύει ο φόβος! Ο φόβος που... παραλύει.

Ένα είναι το σίγουρο, θα το διαβάσω!
Και θα στείλω εντυπώσεις.

ΧΑΙΡΟΜΑΙ που πραγματοποίησες το όνειρό σου!

Eva Psarrou είπε...

@ Gyro
:)

@ maria
Το blogging είναι για να μας ξε-αγχώνει, όχι να μας αγχώνει. Τουτέστιν, χαλαρά και όποτε, μη σκας γι' αυτά.
Πολλά φιλιά, καλή συνέχεια!

@ Κοπέλα με το καναρινί φόρεμα
Είναι η πρώτη σοβαρή ας το πούμε προσπάθεια εισόδου μου στον χώρο της λογοτεχνίας. Έχω ήδη ξεκινήσει να γράφω το δεύτερο. Ξέρω ότι το απολαμβάνω. Ξέρω ότι δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν ξέρω αν αυτό φτάνει. Εκεί βρίσκεται η επιφύλαξη, όχι στην ίδια την πρόκληση.
Θα περιμένω εννοείται τις εντυπώσεις σου, η γνώμη σου με ενδιαφέρει πολύ.
Σε φιλώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Είμαι από αυτές που δεν αγαπούν την ηλεκτρονική ανάγνωση, προτιμώ να έχω ένα βιβλίο στο χέρι να κάθομαι σε μία πολυθρόνα και να ρουφώ κάθε λέξη του όποτε εγώ το κάνω κέφι και ανάγκη ψυχής..Να ρωτήσω αν το εκτύπωσες; θα μπορώ να το αγοράσω;Αν όχι μπορώ να το εκτυπώσω και να το έχω στο χέρι η ..κλασικούρα; ξέρεις κι εγώ έραψ μα όταν το έστειλα σε εκδ. οίκο έπεσα στη..δύσκολη εποχή που δεν δέχονται πλέον νέες άγνωστες συγρ. το κατοχείρωσα πάντως νομικά όπως και τα παραμύθια μου.

maria είπε...

δεν μπορώ να αφήσω στη μέση ένα βιβλιο που μου αρέσει. Ετσι διάβασα το μυθιστόρημά σου σε ένα απογευμα.
χωρίς την άδειά σου έγραψα για το βιβλίο σου και το πρότεινα σε όσους με διαβάζουν.
καλά να περνάς

Eva Psarrou είπε...

@ αχτίδα
Κι εγώ της παράδοσης είμαι, αχτίδα μου. Αναγκαίο κακό είναι η ηλεκτρονική του παρουσίαση, τα έγραψα συμπληρωματικά και πάνω στην ανάρτηση, μετά τις κριτικές των φίλων bloggers που το διάβασαν. Όταν και άμα με το καλό, θα σε ενημερώσω.
Δική σου δουλειά πώς γίνεται να τη δούμε, σκοπεύεις να ανεβάσεις κάτι κάποια στιγμή;
Καλό σου βράδυ!

Eva Psarrou είπε...

@ maria
Με τιμάς με την ανάρτηση και με τα καλά σου λόγια, και την έχω κάνει σύνδεσμο πάνω στο κείμενο, βεβαίως!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.
Να' σαι καλά, φιλιά πολλά!

ria είπε...

μπράβο εύα, μπράβο.

μπορώ να το κατεβάσω; γιατι δεν προβλέπεται να προλαβαίνω τώρα και θα ήθελα να το διαβασω με την ησυχία μου.

karagiozaki είπε...

Συγχαρητήρια!!!!! Θα το διαβάσω με την πρώτη ευκαιρία! Μπράβο Εύα!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον, μπράβο... Ας είναι καλοτάξιδο και ας βρει τον δρόμο του

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ είπε...

Καλοτάξιδο να 'ναι κι εσύ χαρούμενη, ευτυχισμένη και να γράφεις για τη χαρά του πράγματος!
Ξεκούραστες διακοπές με πολλές πολλές εμπνεύσεις!!!

Roadartist είπε...

Με ενδιαφέρει πολύ, μπράβο σου Εύα, καλή επιτυχία να έχει! Καλές διακοπές γεμάτες ξεκούραση ψυχική, σωματική! Να περάσετε όμορφα, φιλάκια :)))

iLiAs είπε...

καλο μηνα να εχεις!!
επιτυχιες στο δημιουργημα σου..και να το δουμε και σε χαρτι τυπωμενο ;)
να 'σαι καλα :)

Eva Psarrou είπε...

@ ria
Προς το παρόν δεν γίνεται, σόρυ...
Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου, πολλά φιλιά!

@ karagiozaki
Τέλεια! :) Πολλά φιλιά, σ' ευχαριστώ!

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ
Σ' ευχαριστώ για την ευχή, καλή συνέχεια :)

Eva Psarrou είπε...

@ Δέσποινα Χατζή
Καλές διακοπές και σε σένα καλή μου, σ' ευχαριστώ πολύ!

@ Roadartist
Κι εσύ γλυκιά μου, να περάσεις όμορφα και να γεμίσεις τις βαλίτσες με μοναδικές υπέροχες αναμνήσεις.
Καλή ξεκούραση, καλή συνέχεια, σ' ευχαριστώ!

Eva Psarrou είπε...

@ iLiAs
Μακάρι και σ' ευχαριστώ, Ηλία. Ευχές για το υπόλοιπο του μήνα, τώρα που το είδα :)) Να περνάς καλά!

Nassia είπε...

Εύα μου καλή επιτυχία στο συγγραφικό σου ξεκίνημα! Συμβουλή μου με πολλή αγάπη πρός κάθε νέο καλλιτέχνη είναι πάντα: Ο τολμών ΝΙΚΑ! Ακόμα και η απόρριψη από εκδοτικούς οίκους κοκ είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα βήμα! με χαρά μου να φωτογραφίσουμε κάποια στιγμή μαζί.

VAD είπε...

Σε μια αναδιαρθρωση της στηλης τωνι στολογιων μου καπου σε εχασα,σε ξαναβρηκα όμως σε μια στιγμη δημιουργίας,μονο που η ηλεκτρονική αναγνωση δεν ειναι το φόρτε μου,θα περιμενω την εντυπη εκδοση...

Καλο υπόλοιπο καλοκαιριού...

Eva Psarrou είπε...

@ Nassia
Μάλλον την απόρριψη είναι που φοβάμαι κατά βάθος, γι' αυτό και διστάζω να κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει και αυτό, να το τολμήσω κι ό,τι γίνει :))
(όμορφη ιδέα, να το κανονίσουμε!)
Την καλημέρα μου!

Eva Psarrou είπε...

@ VAD
Κι εγώ το αυτό περιμένω χαχα :))
Κανείς δεν χάνεται αν δεν το θέλει, καλώς ματανταμωθήκαμε λοιπόν!
Φιλιά και καλημέρες :)

Ελένη Φλογερά είπε...

Εύα μόλις τελείωσα το μυθιστόρημά σου!
Εξαιρετικό!
Κρύβει μέσα του τα πάντα, δράση, αγωνία, μυστήριο, έρωτα, αλλά και ιστορικές και λαογραφικές πληροφορίες τοποθετημένες σωστά ώστε να μην κουράζουν. Συγχαρητήρια!
Εύχομαι γρήγορα να βρει το δρόμο κάποιου εκδοτικού οίκου.
Να είσαι καλά και να συνεχίσεις και με άλλα!

Eva Psarrou είπε...

@ Ελένη Φλογερά
Τι όμορφα που κλείνει η εβδομάδα με αυτό σου το σχόλιο!
Σ' ευχαριστώ καλή μου για όμορφα λόγια και για τον χρόνο που του αφιέρωσες, να' σαι καλά! :))
Φιλιά, καλό απόγευμα!

ElenArt είπε...

Aγαπητή Εύα....δεν έχω διαβάσει μέχρι σήμερα ένα έργο σε ηλεκτρονική μορφή αλλά υπόσχομαι ότι θα το κάνω οπωσδήποτε, ξεκινώντας από το δικό σου.
Κι εγώ θα ήθελα κάποτε να γράψω κάτι. Προς το παρόν αρκούμαι στα κείμενα που συνοδεύουν τα εργάκια μου στις αναρτήσεις του blog μου.
Πάντως οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μας συμπίπτουν σε πολλά. Εγώ μάλιστα είμαι ακόμα πιο απαισιόδοξη. Τόσα αστέρια συγγραφείς άντρες και γυναίκες έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια.....Εμένα περιμένουν οι αναγνώστες ????? Αλλά όπως λες αν κάνω κάτι, θα το κάνω για τον εαυτό μου. Για να εκφράσω το μεράκιμου.
Σε κούρασα....
Συγχαρητήρια σε ό,τι κάνεις...
Καλή επιτυχία στα υπόλοιπα.
Καλές διακοπές.....και καλό φθινόπωρο (κι εγώ το περιμένω με λαχτάρα....)

Eva Psarrou είπε...

@ ElenArt
Σε αντίθεση μ' εμένα, που έχω εξοικειωθεί αρκετά με την ηλεκτρονική ανάγνωση λόγω σχολής πρωτίστως.. Όσο και να εξοικειωθείς όμως, τίποτα δεν αντικαθιστά το παλιό, καλό, παραδοσιακό βιβίο, αν με ρωτήσεις.
Χαίρομαι που οι απόψεις μας συγκλίνουν, σ' ευχαριστώ πολύ!
Όσο για το ζήτημα της συγγραφής, συνέχισε να κάνεις ό,τι κάνεις για τον λόγο που το κάνεις, εφόσον το μεράκι είναι ένας πολύ καλός λόγος για δημιουργία, αν όχι ο καλύτερος. Από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.
Σ' ευχαριστώ για το πέρασμα και για τα καλά σου λόγια, εύχομαι καλή συνέχεια!

ναυαγός στο γαλάζιο είπε...

Απλά, έκδοσέ το...
Με λίγο πασπάλισμα, για τον αριθμό των σελίδων και μόνο, άνετα στέκει περήφανο στα βιβλιοπωλεία.
Κάποιος σου πρότεινε να το βγάλεις, για την οποιαδήποτε περίπτωση κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων. Κάνε το.
Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις. Πολύ καλό.

Eva Psarrou είπε...

@ ναυαγός στο γαλάζιο
Σε άλλες εποχές ίσως να ήταν πιο απλά τα πράγματα, όχι πια... Η κρίση έχει χτυπήσει και τους εκδοτικούς οίκους κι όταν είσαι και νέο αίμα στην αγορά, η επιφυλακτικότητα απέναντί σου πολλαπλασιάζεται..
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, έχω μεριμνήσει.
Την καλησπέρα μου!