19.7.11

Η αιώνια ευχή του παραδείσου

Paradise lost by eve.ps
Paradise lost, a photo by eve.ps on Flickr.

Το καλύτερο εξοχικό ξέρετε ποιο είναι; ...Το εξοχικό των άλλων!
Να πηγαίνω επισκέπτρια, φιλοξενούμενη κτλ. να τρώω, να πίνω, να κοιμάμαι, να κάνω τα μπανάκια μου, όλα στην υγειά των οικοδεσποτών, να πετάω κι ένα χάρηκα που σας είδα και ευχαριστώ πολύ, ή να μη λέω και τίποτα απολύτως (φοριέται κι αυτό τελευταία) και να φεύγω για το επόμενο καλύτερο εξοχικό. Οι τέλειες διακοπές, δεν μπορείτε να πείτε. Κι από έξοδα; μηδέν!...
Όπως καταλάβατε, μόλις επέστρεψα από το 4ήμερο του τρόμου. Ποιος παράδεισος του συγγραφέα, ο εφιάλτης της νοικοκυράς μου βγήκε! Και ποιος δεν ήρθε, παρέλαση σωστή! Και φυσικά, να εξυπηρετηθούν όλοι και να φύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Στο τέλος της ημέρας δεν όριζα ούτε χέρια ούτε μέση, ήμουν υπό διάλυση.. Όμως, όταν την επομένη το χάραμα βγήκαμε με τον άντρα μου να απολαύσουμε τον καφέ μας στην βεράντα, με τον ανθισμένο κήπο και τα δέντρα μας να έχουν σηκωθεί περήφανα ως τον ουρανό, με την πρωινή πάχνη μόλις να αρχίζει να διαλύεται από τον κάμπο και τα πετούμενα του ουρανού να μας γλυκοκελαηδούν, τα ξέχασα όλα.. και κούραση και νεύρα και όλα.. "Αχ, και να' μενα μόνιμα σ' αυτό τον παράδεισο, τόση ομορφιά απλόχερη, τόση ησυχία.." Δεν την απέφυγα τελικά την ευχή μου ούτε κι αυτή τη φορά..

9 σχόλια:

ria είπε...

λες και δεν το ξέρεις!
τι μαρτυράς ότι θα είσαι στο εξοχικό;;;

όπως λέει και η αδερφή μου, η καλύτερη πισίνα, είναι του φίλου σου!!!

eva είπε...

@ ria

Έλα μου, ντε! Πώς να πεις όχι μετά..
Έχω πάντως την υποψία ότι το μυρίζονται το πεις δεν το πεις.

Φιλιά! :))

Margo είπε...

:)
Για εμάς το εξοχικό έγινε μόνιμη κατοικία και είναι απόλαυση. Είναι αλλιώς να περιφέρεσαι μέσα στα λουλούδια αντί ανάμεσα στα αυτοκίνητα:)
Όμως στην εξοχή τα σπίτια φθείρονται πολύ πιο εύκολα. Σήμερα λοιπόν βάφαμε και χθες και αύριο και έχουμε και του καλοκαιρινούς επισκέπτες. Όταν όμως έρχεται ο Χειμώνας;;;;
ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!

Φιλιά πολλά Ευαγγελία μου:)

eva είπε...

@ Margo

Ανήκεις στους λίγους και τυχερούς! Ελπίζω και εμείς κάποια στιγμή, όταν θα έχουμε ξεμπερδέψει από υποχρεώσεις, να ρίξουμε μαύρη πέτρα πίσω μας και να ερχόμαστε στην Αθήνα μόνο ως επισκέπτες της.
Άνοιξη, φθινόπωρο, χειμώνας: οι ιδανικές εποχές, συμφωνώ και προσυπογράφω.
Καλά βαψίματα! :)

Tali είπε...

axaxaxa!!! να σου πω , εχω χρονια που δεν δεχομαι κοσμο !! διοτι υπαρχει και αλλη θεωρια , το εξοχικο υπαρχει για να ξεκουραζεσαι και οχι για να κανεις τη δουλαρα...οσο μεγαλωνουμε το καταλαβαινουμε...εκτος απο ενα και μοναδικο φιλικο ζευγαρι το ιδιο παντα καθε χρονο που ερχεται ενα διημερο και ουζοκατανυξη και ολονυχτια μπιριμπα, δεν λεω το οριστε ουτε στους δικους μου , διοτι και με καταλαβαινουν και με πονανε και ξερουν πως οι καιροι ειναι χαλεποι για υπηρετικο προσωπικο:::)) μονο ετσι πια θα φιλοξενουσα κοσμο , αν ειχα μαγειρα , μια υπηρετριουλα και εναν κηπουρο!!!

οποτε μωρο μου την επομενη φορα να πεις "ολο το καλοκαιρι ειμαστε ¨"κομπλε", καλη ανταμωση το φθινοπωρο!"

και ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ στον μικρο σου επιγειο παραδεισο::::)))))))))))))

eva είπε...

@ Talisker

Πέστα κορίτσι μου να μην τα πω! Άκου δουλάρες.. ποιες; εμείς!! Οι Σκάρλετς Ο' Χαρας του αμοιροκαμένου ελληνικού Νότου και ούτε ένας μπάτλερ να μας υπηρετήσει.. Ας μη λεγόταν και Ρετ εκεί θα τα χαλούσαμε; Πού θα πάει όμως, αύριο.. είναι μια καινούργια μέρα!

ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ και σε σένα, να' σαι καλά! ::))))

iLiAs είπε...

Ευα ευχαριστω πολυ για τις ευχες! :)

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Αααχ, βρε μάτια μου! Ένα καφεδάκι κι ένα κρύο νεράκι είναι υπεραρκετά! Δεν χρειάζονται τα πιο πολλά... Τα απλά τα λόγια, τα "γιομάτα" από ουσία δεν θέλουν πολυτέλειες, ασημένιους δίσκους και βεγγέρες λαμπρές. Έτσι κι εσύ να είσαι ξεκούραστη για να χαίρεσαι την παρεούλα σου και εκείνοι εσένα και το μοναδικό τοπίο που βλέπω στην φωτογραφία σου.

Μου έλειψες αγαπημένη, χαίρομαι που πέρασα από εδώ!

eva είπε...

@ Καναρινένια μου, δική μου η χαρά!

Καλή σου μέρα!